9.1 C
Ljubljana
petek, 23 aprila, 2021

Preveč skrbnosti včasih škoduje – ženska, ki je tuja otroka z ulice peljala do CSD, bo kazensko ovadena

Policisti bodo kazensko ovadili 66-letno žensko, ki je 22. januarja na ulici v Kopru ustavila osemletna otroka, ki sta bila na poti domov iz šole, in enega od njiju odpeljala na center za socialno delo, poročajo Slovenske novice. Koprski policisti namreč obravnavajo kaznivo dejanje protipravnega odvzema prostosti.

 

Na koprski policijski upravi so za Slovenske novice pojasnili, da so o kaznivem dejanju že obvestili koprsko enoto centra za socialno delo (CSD), osumljeno pa so povabili na zaslišanje in bodo zoper njo podali kazensko ovadbo na okrožno tožilstvo v Kopru.

Januarja zgodaj popoldne naj bi osumljenka v starem mestnem jedru Kopra približno 500 metrov stran od šole ustavila njej nepoznana osemletna otroka, ki sta bila na poti iz šole. Po izpovedi otrok, ki jo je na Facebooku objavila sorodnica enega izmed njih, ju je neznanka začela spraševati, kdo sta, nato pa ju je pograbila za roki in jima dejala, da ju bo odpeljala na CSD, objavo povzemajo Slovenske novice.

Po navedbah sorodnice, naj bi osumljenka otrokoma grozila, da bo poklicala policijo in da ne bosta več videla svojih staršev, če se bosta upirala ali jokala. Kakšno uro naj bi ju nato vodila po koprskih ulicah. Približno 400 metrov stran od kraja, kjer ju je sprva pograbila, naj bi dečku dejala, naj gre domov, in ga poljubila v slovo. Deklico, ki naj bi bila po njeni oceni potrebna pomoči, pa odpeljala k socialni delavki, navajajo v Slovenskih novicah.

Da je ocenila, da je deklica v stiski, je za Slovenske novice potrdila tudi direktorica CSD Južna Primorska Tjaša Rodman. Povedala je, da so na CSD deklico takrat pomirili, poklicali starše, da so jo odpeljali domov, in o dogodku obvestili policijo. Neznanko so policistom prijavili tudi starši, pišejo v Slovenskih novicah.

Če bo osumljenka na sodišču spoznana za krivo, ji grozi kazen do enega leta zapora.

Zadnje novice

Sorodne vsebine