14.7 C
Ljubljana
torek, 18 maja, 2021

Kradel denarnice in dvigoval tuj denar z bankomata

Včeraj okoli 14.30 so bili policisti obveščeni o drzni tatvini iz stanovanja na Kvedrovi cesti v Ljubljani. Po do sedaj zbranih obvestilih so policisti ugotovili, da je neznani storilec pozvonil na domofon in ga pod pretvezo, da bodo poporavljali domofone, zvabil iz stanovanja, da je prišel do glavnega vhoda. Medtem je storilec izvršil tatvino denarja iz stanovanja. Na podoben način je bila izvršena tatvina iz stanovanja na Brodarjevem trgu, kjer je neznani storilec pozvonil na domofon in se predstavil kot poštar ter oškodovanko na tak način zvabil iz stanovanja, ki ga je pustila odklenjenega. Med tem časom je bila okradena. O drzni tatvini so bili policisti obveščeni še okoli 20. ure, ko je neznani storilec v restavraciji na Šmartinski cesti v Ljubljani iz žepa jakne oškodovancu odtujil denar.

 

Sicer pa so ljubljanski policisti obravnavali 8 vlomov, v štirih primerih je ostalo pri poskusu. Na Brodarjevem trgu je neznani storilec vlomil v klet in odtujil več kosov električnega orodja. Lastnika je oškodoval za okoli 1000 evrov. Na Celovški cesti je neznani storilec vlomil v gostinski lokal in odtujil tri prazne sodčke za pivo. Povzročil je za okoli 200 evrov škode. Na Ptujski cesti za Bežigradom je neznani storilec vlomil v pisarno in odtujil dva prenosna računalnika, denar in LCD projektor. Povzročil je za okoli 2000 evrov škode.

V Kočevju je neznani storilec vlomil v frizerski salon in odtujil menjalnino. Z dejanjem je povzročil za okoli 200 evrov škode.

Policisti Policijske postaje Ljubljana Center obravnavajo tudi pet kaznivih dejanj tatvine denarnic, ki so jih oškodovanci nenadzorovano pustili v jaknah, obešene v čakalnici Onkološkega inštituta v Ljubljani. Dejanja so bila izvršena v mesecu januarju.

Storilec je nato v nadaljevanju z odtujenimi bančnimi karticami opravil več transakcij na bančnih avtomatih, saj so bile v denarnicah tudi PIN kode.

Po nekaterih podatkih so storilca že našli.

Zadnje novice

Sorodne vsebine