20.7 C
Ljubljana
četrtek, 16 septembra, 2021

Premajhna varnostna razdalja je povzročila verižno trčenje v bližini Sežane

Ob 15.30 je v Kopru 77-letna voznica osebnega avtomobila na prehodu za pešce trčila v 7-letnega otroka na kolesu. Deklica je padla in se lažje poškodovala. Voznici sledi plačilni nalog, prav tako tudi očetu padle deklice, ker je z otrokom kolesaril po prehodu za pešce.

 

Policijska uprava Koper: ob 18.24 smo bili obveščeni o prometni nesreči na avtocesti od Sežane proti Senožečam. Prometno nesrečo je povzročila 59-letna voznica osebnega avtomobila, ki je zaradi prekratke varnostne razdalje trčila v zadnji del avtomobila 46-letnega državljana Nemčije. Po trčenju je tega odbilo v tovorno vozilo s polpriklopnikom, katerega je vozil 25-letni državljan poljske. V prvo 59-letno voznico pa je, prav tako zaradi prekratke varnostne razdalje, trčil še voznik osebnega avtomobila, 42-letni državljan BiH. V vozilu 59-letne voznice je bila še 33-letna sopotnica, ki se je v nesreči lažje poškodovala, prav tako je bila lažje poškodovana tudi 36-letna sopotnica v vozilu državljana Nemčije. Dvema so policisti izdali plačilni nalog zaradi prekratke varnostne razdalje, in sicer 59-letni voznici in 42-letnemu vozniku.

Na varnostno razdaljo smo vozniki žal vse premalo pozorni. Vožnja na prekratki varnostni razdalji, največkrat povezana še s preveliko hitrostjo, je zato med najpogostejšimi vzroki prometnih nesreč na slovenskih cestah.

Če voznik, ki vozi pred nami, zmanjša hitrost ali se ustavi, nam le zadostna varnostna razdalja omogoča, da lahko tudi sami pravočasno zmanjšamo hitrost ali varno ustavimo in tako preprečimo trčenje! Na varnostno razdaljo je treba med vožnjo po avtocesti ali hitri cesti še bolj paziti, saj vozimo hitreje kot na drugih cestah. Varnostna razdalja poleg tega omogoča, da se voznik, ki nas je prehitel, pred našim vozilom varno vrne na vozni pas.

Vir: Policijska uprava Koper

Zadnje novice

Sorodne vsebine