0.2 C
Ljubljana
četrtek, 15 aprila, 2021

Preko telefona ga je nagovarjala za razkritje podatkov o bančni kartici

Kranjski  policisti  so  včeraj  obravnavali  dva  primera nagovarjanja  starejših  občanov.  V  enem primeru je neznana ženska občana preko  telefona  nagovarjala k posredovanju podatkov o bančni kartici, češ, da  mora  nekaj  urediti. Pogovor je hitro prekinila, ko ji je rekel, da bo tako stvar raje uredil osebno na banki. V drugem primeru pa je neznan moški na  Krašnovi ulici v Kranju občanko na domu spraševal o sistemu kurjenja. V objekt ni vstopil.

V  Radovljici so policisti na podlagi prijave obravnavali dva moška, ki sta si  peš sumljivo ogledovala hiše. Ugotovili so, da le opravljata svoje delo in da ni sumljivih okoliščin.

Opozarjamo  na  sumljiva ravnanja neznancev. Po telefonu ne dajajte osebnih in  drugih  občutljivih podatkov. Z njimi ravnajte zelo previdno. Prav tako bodite  pozorni  na neznance, ki se pri vas pojavijo nenapovedano in od vas kaj  zahtevajo ali vam kaj ponujajo. Ne spuščajte jih v stanovanja. Pogovor opravite  zunaj ter opazujte njega in okolico, ker sta »neznanca« lahko dva ali  več.  Običajno  je  tako,  da eden govori z lastnikom, drugi pa iščejo priložnost, da bi vstopili v hišo. Policija prosi, da jim sumljiva ravnanja čim prej prijavite na številko 113.

Zadnje novice

Sorodne vsebine