18.3 C
Ljubljana
torek, 18 maja, 2021

Preiskali ulične rope v mestu

Policisti policijske postaje Ljubljana Center so med 7.1.2019 in 19.1.2019 na svojem postajnem območju obravnavali več primerov kaznivih dejanj »uličnih ropov«. Z zbiranjem obvestil od oškodovancev, prič, po pridobljenih opisih osumljencev, zavarovanih posnetkih videonadzornih kamer, je bilo ugotovljeno, da so za omenjena nasilna kazniva dejanja osumljene tri mlajše osebe, ki so se združile zato, da bi ropali.

 

Policisti Policijske postaje Ljubljana Center so na tem območju izvajali poostreno kontrolo območja z namenom preprečevanja ulične kriminalitete in pri kontroli terena uspešno izsledili tri mlajše fante, ki so po opisu ustrezali opisom osumljencem kaznivih dejanj ropa. Pri postopku ugotavljanja identitete je bilo ugotovljeno, da gre za tri mladoletne osebe.

Z nadaljnjim zbiranjem obvestil, opravljenimi postopki prepoznave po fotografijah in po pregledu zavarovanih posnetkov videonadzornih kamer, ki so posnele izvršena kazniva dejanja je bilo potrjeno, da so tri mladoletne osebe izvršile 7 kaznivih dejanj ropa, pri čemer so oškodovancem odtujili manjše količine denarja (5, 10 ali 20 evrov). Pri dejanjih so se do oškodovancev vedli nasilno, v enem primeru so zagrozili tudi z nožem.

Oškodovanci kaznivih dejanj so bili v večini primerov mladoletniki, noben od njih pa v dogodkih ni bil telesno poškodovan. Osumljene mladoletne osebe so stare 17 let, eden je državljan Makedonije (z urejenim statusom v R Sloveniji), druga dva sta državljana R Slovenije. Zoper vse tri osumljene osebe je bila na Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani podana kazenska ovadba za 7 kaznivih dejanj ropa, po členu 206/II KZ-1. Za omenjeno kaznivo dejanje je zagrožena kazen zapora od treh do petnajstih let. Noben od osumljenih še do sedaj ni bil obravnavan za tovrstna kazniva dejanja.

Zadnje novice

Sorodne vsebine