17.2 C
Ljubljana
petek, 22 septembra, 2023

Preiskali smrt moškega na Jesenicah

Kriminalisti so preiskali smrt moškega, ki je minulo soboto umrl nasilne smrti. Truplo pokojnika je bilo v objektu na območju Jesenic najdeno v nedeljo zjutraj, o najdbi pa je bila takrat obveščena tudi policija, ki je takoj začela z aktivnostmi za preiskavo dogodka. Do večera so bile prijete tri osebe, ki jih kriminalisti utemeljeno sumijo kaznivega dejanja povzročitve posebno hudih telesnih poškodb, zaradi katerih je žrtev umrla.

 

Tri osebe, gre za dva moška in žensko, so kriminalisti v času 48-urnega policijskega pridržanja s kazensko ovadbo privedli tudi k preiskovalnemu sodniku, ki je za zanje odredil pripor.

Pokojni in osumljenci so bili dobri znanci, na tragični dan pa so se v nastanitvenem objektu sprli. Med njimi je naprej prišlo do prepira in potem še do pretepa, v katerem je pokojni utrpel zelo hude telesne poškodbe. Zavarovane sledi na kraju kažejo, da so bili aktivni vsi trije osumljenci.

Poškodbe na žrtvi so po prvih ugotovitvah posledica udarcev in brc. Odrejena je bila sodna obdukcija, v kateri se natančen vzrok smrti še ugotavlja. Osumljenci in žrtev so bili pred dogodkom že v policijskih postopkih.

Kraj kaznivega dejanja sta si minulo nedeljo ogledala dežurni preiskovalni sodnik in državna tožilka, v preiskavi pa so sodelovali tudi strokovnjaki Nacionalnega forenzičnega laboratorija.

Kdor koga tako hudo telesno poškoduje ali mu prizadene tako hudo škodo na zdravju, da je bilo zaradi tega v nevarnosti življenje poškodovanca, ali je uničen ali za vselej in zelo oslabljen pomemben del njegovega telesa ali pomemben organ ali je postal poškodovani zaradi tega za vselej nezmožen za vsakršno delo ali je ostal skažen ali mu je bilo za vselej hudo okvarjeno zdravje, se kaznuje z zaporom od enega do desetih let. Če poškodovani zaradi poškodbe iz prejšnjega odstavka umre, se storilec kaznuje z zaporom od treh do petnajstih let.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine