19.5 C
Ljubljana
nedelja, 20 junija, 2021

Prehiteval voznika, ki je zavijal levo – slednjega so morali v bolnišnici odpeljati s helikopterjem!

V četrtek okoli 12. ure je v Grosuplju prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena pešec in voznik osebnega vozila. Nesrečo je povzročil voznik, ki ni upošteval prednosti pešca, kateri je že hodil po prehodu za pešce in zato trčil vanj. Pešec je bil v nesreči lažje poškodovan. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Včeraj, okoli 8.30 je na primorski avtocesti pred izvozom Brezovica v smeri proti Kopru prišlo do prometne nesreče v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili in tovorno vozilo. Voznik osebnega vozila je med vožnjo zamenjal vozni pas, brez da bi se prepričal ali lahko to varno stori in zato trčil v tovorno vozilo, ki je vozilo vzporedno z njim. Voznika osebnega vozila je nato odbilo še voznico osebnega vozila, katera je zato trčila v odbojno ograjo. V nesreči je bila voznica osebnega vozila lažje poškodovana. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

V četrtek okoli 10.35 je 31-letni moški vozil osebni avtomobil po regionalni cesti  iz  smeri Oplotnice proti Spodnji Ložnici. Izven naselja Gladomes je pričel prehitevati 72-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pred njim,  kljub  temu da je slednji pred tem že dal znak in bil z vozilom že v položaju  zavijanja  v  levo,  na  dovozno  cesto v smeri naselja Gladomes. Zaradi  tega  je  mlajši voznik, na levem smernem vozišču, s prednjim delom vozila trčil v levi bočni del vozila, ki ga je vozil starejši voznik. V  prometni  nesreči se je 72-letni voznik hudo telesno poškodoval, njegova 65-letna  sopotnica  pa  lažje.  Poškodovanega  voznika  so s helikopterjem Slovenske  vojske,  njegovo sopotnico pa z reševalnim vozilom, prepeljali v UKC Maribor. Policisti bodo 31-letnega voznika kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu, verjetno ga čaka tudi zaporna kazen.

V četrtek okoli  20. ure so bili policisti PP Črnomelj obveščeni o prometni nesreči v kraju  Jelševnik.  Opravili  so  ogled in ugotovili, da je 51-letna voznica osebnega  avtomobila  zaradi  neprilagojene  hitrosti  izgubila  oblast nad vozilom in se prevrnila. Lažje poškodovano voznico so reševalci odpeljali v bolnišnico.  Zaradi  kršitve  cestno  prometnih predpisov ji bodo policisti izdali plačilni nalog.

Zadnje novice

Sorodne vsebine