30.7 C
Ljubljana
ponedeljek, 21 junija, 2021

Pregled dogodkov PU Ljubljana: Ljubljanski OKC prejel 128 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih

V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 128  klicev  za  posredovanje  v  interventnih  dogodkih.  Od  navedenih so policisti  s  področja  kriminalitete  obravnavali  26 dogodkov, s področja javnega  reda  in  miru  36  dogodkov  in  s  področja prometne varnosti 21 dogodkov.

Policisti  so  med  drugim s področja kriminalitete obravnavali 5 tatvin, 6 vlomov  (v  treh  primerih je ostalo pri poskusu) in  primera  poškodovanja tuje  stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

S  področja  prometne varnosti so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo  in  nesrečo  z  lahkimi  telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno  prometnih  predpisov  so  zasegli  vozilo,  voznik pa je v postopku odklonil strokovni pregled.

S  področja  kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 7 krat na javnem kraju in 9 krat v zasebnem prostoru.

Policisti   med  opravljanjem  nalog  varovanja  državne  meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta

Na  območju  Bežigrada  je  neznani  storilec  vlomil  v  klet  in  odtujil pnevmatike  in  pogonski agregat  Tomos. Lastnika je oškodoval za okoli 400 evrov.

V Šiški je neznani storilec vlomil v klet in odtujil žensko gorsko kolo znamke Scott. Lastnika je oškodoval za okoli 600 evrov.

Na območju Bežigrada je neznani storilec vlomil v klet in odtujil plinski žar. Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov.

V Grosuplju prijeli osumljenca tatvin goriva

3.  4.  2020  v  večernem  času  so bili policisti PP Grosuplje obveščeni o tatvini  goriva  iz  tovornega  vozila  na  območju  Grosuplja. Na kraju so prijeli    40 in 29 letnega osumljenca, pri katerima so našli tudi posode z odtujenim gorivom. Storilca so pridržali za potreben čas, da se zberejo vsa obvestila, nadaljujejo pa z zbiranjem obvestil zaradi suma, da sta letos na
območju  Grosuplja že izvrševala tatvine goriva ne enak način. Zoper oba bo podana  kazenska ovadba na pristojno tožilstvo. Prav tako bodo policisti za oba  osumljenca  podali  predlog  za uvedbo postopka o prekršku pristojnemu prekrškovnemu  organu  zaradi  kršitve  vladnega odloka o začasni prepovedi zbiranja ljudi.

Policisti PP Ljubljana Moste prijeli storilca vloma

Včeraj,  nekaj  po  22. uri so bili policisti obveščeni da neznani storilec vlamlja v gostinski lokal na območju Most. Pri tem ga je zalotil varnostnik in  je zbežal s kraja. Policisti so v bližini prijeli 39 letnega osumljenca in  ga  pridržali za potreben čas, da se zberejo vsa obvestila. Zoper njega bo  podana kazenska ovadba na pristojno tožilstvo. Prav tako bodo policisti podali  predlog  za  uvedbo  postopka  o prekršku pristojnemu prekrškovnemu organu zaradi kršitve vladnega odloka o začasni prepovedi zbiranja ljudi.

Poškodba s strelnim orožjem na območju Most

V  soboto,  nekaj  po  22.  uri smo bili obveščeni o več strelih na območju Most. Policisti so na kraju dogodka našli poškodovanega 32 letnega moškega. Po  do sedaj zbranih obvestili je bila oseba ustreljena s strelnim orožjem. Z  reševalnim  vozilom  je  bila  odpeljana  v  KC  Ljubljana,  gre za hude poškodbe,  njegovo  zdravstveno  stanje  pa je stabilno. Kriminalisti v tem
trenutku  še  vedno  intenzivno  preiskujejo  okoliščine dogodka in zbirajo obvestila,   zato  zaradi  interesa  preiskave  več  informacij  ne  moremo posredovati.

Prometna (ne) varnost in prometne nesreče

Včeraj, okoli 19.30 se je na stari cesti na Grad v Kamniku zgodila prometna nesreča,  v  kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila. Po do sedaj zbranih  podatkih  je  do  prometne nesreče je prišlo, ker je voznik zaradi neprilagojene  hitrosti  zapeljal s ceste, kjer se je vozilo prevrnilo. Pri tem  se  je voznik lažje telesno poškodoval. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih izvedli ustrezen ukrep.

Vir: Policijska uprava Ljubljana

Zadnje novice

Sorodne vsebine