18.3 C
Ljubljana
torek, 18 maja, 2021

Predrzno! Romuna Poljaku v Sloveniji kradla gorivo iz tovornjaka

Danes, malo po 1. uri so bili policisti s strani mobilnega oddelka FURS obveščeni, da imajo v Grabonošu v postopku tovorno vozilo, katero ima  nameščene prirejene naprave za prečrpavanje goriva iz drugih tovornih vozil.

 

Z ogledom kraja in zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da sta dva državljana Romunije na BS Petrol M. Sobota, AC – sever iz tovornega vozila oškodovanca, državljana Poljske, odtujila ter si protipravno prilastila
okrog 1000 litrov goriva, ki sta ga pretočila v rezervoar svojega tovornega vozila. Ko sta do osumljenih, med izvrševanjem kaznivega dejanja pristopila delavca, mobilnega oddelka FURS-a, sta se osumljena, kljub njunim pozivom naj se zaustavita, vsedla v vozilo in se odpeljala. Med speljevanjem je osumljenec z vozilom zapeljal v delavca FURS-a, ki je moral odskočiti, da osumljeni z vozilom ni trčil vanj. Tovorno vozilo je bilo zaustavljeno v Grabonošu, pri ogledu pa je v njem bila najdena črpalka in pribor za črpanje goriva.

Za 34- in 25-letna osumljena, državljana Romunije je bilo odrejeno pridržanje in bosta s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja velike tatvine po 1. točki 1. odstavka 205. člena KZ-1 in poskusa
storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi po 1. odstavku 299. člena KZ-1, privedena k preiskovanemu sodniku.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine