14.2 C
Ljubljana
ponedeljek, 10 maja, 2021

Predrzni tat vzel denarnico, jo spraznil in jo nato vrnil v žep

V  preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 310  klicev  za  posredovanje  v  interventnih  dogodkih.  Od  navedenih so policisti  s  področja  kriminalitete  obravnavali  99 dogodkov, s področja javnega  reda  in  miru  88  dogodkov  in  s področja prometne varnosti 109 dogodkov.

Policisti  so  med  drugim  s  področja  kriminalitete  obravnavali   drzno tatvino, 19 tatvin, 2 vloma (ter 9 poskusov), 6 poškodovanj tuje stvari. S   področja  prometne  varnosti  so  obravnavali  25  prometnih  nesreč  z materialno  škodo,  4  prometne  nesreče  z  lažjimi poškodbami in prometno nesrečo s hudo telesno poškodbo pešca. Kršiteljem cestno prometnih predpisov je bilo zaseženih 11 vozil. S  področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 29 krat na javnem kraju in 11 krat v zasebnem prostoru.

25. 1. 2019 nekaj pred 11. uro je oškodovanec obvestil policiste o tatvini. Z  zbranimi obvestili in opravljenim ogledom kraja je bilo ugotovljeno,  da je  oškodovanec  okoli  9.  ure  prišel  v  gostinki  lokal  počivališča. V restavraciji  je sedel za mizo in slekel moški suknjič ter ga odložil preko hrbtišča  na klopi. NN storilec pa mu je iz žepa vzel moško denarnico in iz nje  gotovino  ter  nato  vrnil denarnico v žep in odšel. Z dejanjem je bil oškodovan za 750 evrov.

Policisti  so  med  petkom  in soboto na območju PU Ljubljane obravnavali 1 vlom, v 7 primerih pa je ostalo pri poskusih vlomov. Na  območju  Bežigrada  so neznanci vlomili v poslovni prostor. Odtujili so gradbeni material, lastnika pa oškodovali za okoli 8000 evrov. Iz  sobote na nedeljo, so policisti obravnavali 1 vlom v hišo, v 2 primerih pa je ostalo pri poskusu. Na  območju Vrhnike so neznanci vlomili v stanovanjsko hišo. Odtujen je bil nakit, lastnik pa oškodovan za okoli 1000 evrov.

25. 1. 2019 nekaj po 17. uri so bili policisti obveščeni o prometni nesreči s poškodbami na Tacenski cesti v Ljubljani. 42-letnik  je  vozil  osebni  avtomobil znamke VW golf  po Tacenski cesti v Ljubljani iz smeri  Rocenske ulice proti ulici Na gmajni. Ko  je  pripeljal  do  prehoda  za  pešce,  na  katerem  promet ni urejen s svetlobnimi  prometnimi  znaki ni omogočil pešcu varnega prečkanja vozišča, ki  je  bil  na  prehodu  (kršitev prvega odstavka 41. člena ZPrCP). Z levo polovico  sprednje  strani vozila je trčil v 54-letnega pešca, ki je takrat prečkal vozišče Tacenske ceste, z njegove desne strani. Po trčenju je pešec padel  po  vozišču.  Utrpel je hude telesne poškodbe in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v KC Ljubljana.

Zadnje novice

Sorodne vsebine