16.6 C
Ljubljana
sreda, 4 oktobra, 2023

Pred nogometno tekmo v Stožicah preprečili obračun med navijači

Pred sobotno nogometno tekmo med nogometaši Olimpije in Maribora, ki se je končala z neodločenim izidom, so policisti v središču Ljubljane preprečili poskus obračuna med večjima skupinama navijačev. Prijeli so 56 oseb, ki so jih izpustili šele po koncu tekme. Med tekmo so navijači uporabili več pirotehničnih sredstev.

 

Nogometno tekmo med ekipama NK Olimpija in NK Maribor v ljubljanskih Stožicah si je v soboto zvečer ogledalo približno 13.000 ljudi, od tega približno 1200 domačih organiziranih navijačev in približno 450 gostujočih organiziranih navijačev ter približno 250 simpatizerjev gostujočih navijačev.

Pred samo tekmo so policisti v središču Ljubljane zaznali skupino organiziranih gostujočih navijačev, kmalu nato pa še večjo skupino organiziranih domačih navijačev, ki so poskušali z njimi obračunati. Osebe so bile maskirane, pri sebi imeli palice, so danes sporočili z ljubljanske policijske postaje.

Posredovali so policisti, ki so na kraju za vzpostavitev javnega reda in miru prijeli 56 oseb ter zoper njih v skladu z določili zakona o nalogah in pooblastilih policije odredili pridržanje. Pri tem so uporabili tudi prisilna sredstva, kot so sredstva za vezanje in vklepanje, telesna sila in plinski razpršilec. Ko so po končani tekmi prenehali razlogi za pridržanje, so vse izpustili.

Med tekmo je bilo na tribunah z organiziranimi navijači uporabljenih več pirotehničnih sredstev, zaradi česar policisti nadaljujejo z aktivnostmi glede identifikacije kršiteljev in ustreznim ukrepanjem zoper njih.

Poleg tega bodo zaradi uporabe pirotehnike in njenega vnosa zoper pet kršiteljev, med katerimi sta dva mladoletna, podali obdolžilne predloge. Zoper štiri kršitelje so zaradi uporabe pirotehnike izdali že plačilne naloge. Te so zaradi zaradi kršitve javnega reda in miru izdali tudi dvema kršiteljema.

Gre za prve zbrane ukrepe, zbiranje obvestil glede vnosa in uporabe pirotehničnih sredstev na tribunah ter morebitnih drugih kršitev, povezanih z nogometno tekmo, pa se bo nadaljevalo tudi v prihodnjih dneh, napovedujejo ljubljanski policisti.

Na sobotni tekmi med ljubljansko Olimpijo in branilcem naslova Mariborom v okviru 25. kroga Prve lige Telekom Slovenije so bili v vlogi favorita Ljubljančani, končala pa se je z neodločenim izidom 1:1.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine