9.1 C
Ljubljana
petek, 23 aprila, 2021

Pravi ulov za policiste: poleg petard je skrival tudi ukradene predmete in celo orožje

Policisti  PU  Novo  mesto so med preiskavami kaznivih dejanj zbrali dovolj dokazov,  da  so  pridobili  odredbe sodišča in 14. 12. opravili več hišnih preiskav na območju Novega mesta in Trebnjega.


V  naselju  Vejar  na  območju PP Trebnje so pri osumljencih opravili štiri hišne  preiskave.   Našli  in  zasegli  so daljnogled in dva toka za lovsko puško.  Za  zasežene predmete obstaja sum, da izvirajo iz kaznivega dejanja vloma v avtomobil na območju Mirne. Našli in zasegli so tudi več predmetov, ki  izvirajo  iz  kaznivih  dejanj  vlomom in tatvin in sicer motorno žago, kosilnico,  vibracijsko ploščo, električno ročno orodje, okoli 50 kg mesnih izdelkov, registrske tablice vozil in igrače.

Policisti PP Novo mesto so v naselju Brezje opravili dve hišni preiskavi in zasegli  47  nabojev,  20  prepovedanih  petard,  bokser,  okoli 300 gramov posušenih  rastlinskih delcev, za katere obstaja sum, da gre za prepovedano konopljo  in  20  tablet, ki vsebujejo snovi, ki so na seznamu prepovedanih drog. V Pogancih so pri osumljencu našli in zasegli pištolo, za katero nima ustreznih  dovoljenj, bokser in devet nabojev, v naselju Ob Potoku pa puško in 107 prepovedanih petard.

Zadnje novice

Sorodne vsebine