23.8 C
Ljubljana
torek, 11 maja, 2021

Prava grozljivka na slovenski obali! Najprej s kamnom razbijal po avtomobilu, nato pa vdrl v hišo in fizično napadel starejši par!

Včeraj ob 17. uri je policiste poklicala ženska s Hrvatinov, rekoč, da ji hoče nekdo odpeljati vozilo. Policisti so na kraju ugotovili, da sta poškodovana 60-letni moški in 54-letna ženska, poškodoval naj bi ju 45-letni sosed.


Oškodovanca so oba odpeljali na pregled v SB Izola. Osumljeni je prišel do oškodovancev in od njiju zahteval, da mu iz osebnega avtomobila vrneta nahrbtnik, ki ga je pustil v njem. Ker tega nista hotela storiti je z večjim kamnom razbil okna na dveh vozilih in poskušal na silo vstopiti v stanovanjsko hišo, kar sta mu poskušala preprečiti, zato ju je fizično napadel. Ob prihodu policistov na kraj je kraj poskušal zapustiti in policistu grozil, da ima pištolo in da ga bo ustrelil v kolikor se mu približa, nato pa je zbežal s kraja v gozdiček pod stanovanjsko hišo. Tam so ga policisti izsledili in prijeli ter mu odredili pridržanje. Pri sebi ni imel orožja. Sledi mu kazenska ovadba za kaznivo dejanje preprečitev uradnega dejanja, povzročitev lažje telesne poškodbe, nasilništvo in poškodovanje tuje stvari (dve vozili in vhodna vrata). Odpeljan je bil tudi v SB Izola na strokovni pregled za alkohol, mamila in druga psihoaktivna zdravila.

Kasneje so iz policije sporočili, da je osumljeni prišel do oškodovancev in od njiju zahteval, da mu iz osebnega avtomobila vrneta njegove osebne predmete, ki naj bi jih je pustil v njem. Ker se 45-letnik s tem vozilom ni nikoli peljal, sta bila lastnika začudena, vendar sta mu vozilo vseeno odprla in ga poskusila pomiriti. Po pregledu vozila je vseeno je z večjim kamnom razbil okna na dveh vozilih in poskušal na silo vstopiti v stanovanjsko hišo, kar sta mu poskušala preprečiti, zato ju je fizično napadel.

Le malo kasneje so policiste na pomoč poklicali iz lokala v Piranu, kjer je moški grozil in nadlegoval. Policisti so na kraju našli 42-letnega domačina, ki je kričal na zaposleno in ji grozil. Po ukazu, naj s kršitvijo preneha, se je pričel nedostojno vesti še do policistov, ki jim je grozil in jih zmerjal, zato so mu odredili pridržanje. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Zadnje novice

Sorodne vsebine