14.3 C
Ljubljana
sobota, 18 septembra, 2021

Prava drama na Tolminskem: na vozeče vozilo padlo drevo, zaradi nepravilne vzratne vožnje in posledično nesreče sta se vpletena skoraj zravsala

Danes zjutraj so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči I. kategorije na cesti na koncu naselja Klavže (proti vasi Kneža) na Tolminskem, kjer je drevo padlo na vozeče osebno vozilo. 19–letni voznik  v nezgodi ni bil poškodovan, na vozilu je nastala materialna škoda. Tolminski   policisti   so   primer   zaključili  z  uradnim  zaznamkom  za zavarovalnico.

Včeraj,  5.  januarja  ob 6.16 uri, so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v bližini  naselja  Doblar  (Občina  Kanal  ob Soči), kjer je 54-letni voznik osebnega  avtomobila  naletel  in  zapeljal  čez  večji kamen na vozišču in poškodoval  vozilo.  Policisti  Postaje prometne policije Nova Gorica so na kraju  ugotovili,  da  je voznik avtomobila vozil po glavni cesti iz Ušnika proti  Kanalu.  Med  vožnjo  na  omenjeni relaciji je blizu Doblarja (blizu cestarske  hiše)  po izpeljavi levega nepreglednega ovinka naletel na večji kamen,  ki  je ležal na vozišču. Zaradi prometa vozil iz nasprotne smeri se mu ni mogel izogniti in je posledično z vozilom zapeljal čezenj. Pri tem je večji  kamen  poškodoval karoserijo in motor vozila. V nezgodi nihče ni bil poškodovan.  Pomoč  na kraju so nudili poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica. Prometni   policisti   so   primer   zaključili   z  uradnim  zaznamkom  za zavarovalnico.

Prav tako so bili policisti včeraj obveščeni o prometni nesreči I. kategorije  z materialno škodo v Solkanu in v kateri sta bili udeleženi dve vozili  (tovorno  in  osebno  vozilo).  Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 71-letni  voznik  kombija  vozil  po  solkanski obvoznici iz Nove Gorice in zavijal  proti  Solkanu.  Pred njim je po omenjeni obvoznici iz Nove Gorice vozil  voznik tovornega vozila vozil in je v križišču vozil naravnost proti naselju Plave. Voznik kombija je v križišču zapeljal na levi vozni pas, pri tem  pa je prišlo do trka oz. oplaženja med vozili, pri čemer je na kombiju nastala  manjša  materialna  škoda  (razbito ogledalo). Policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Včeraj,  5. januarja ob 8.41 uri, so policisti obravnavali prometno nesrečo I.  kategorije  na  javni  poti  med  Modrejem  in Bačo pri Modreju (Občina Tolmin)  in  v  kateri  sta  bili udeleženi dve vozili (osebni avtomobil in tovorno  vozilo – potujoča trgovina). Na kraju je bilo z zbiranjem obvestil in  ogledom  kraja  prometne  nezgode  ugotovljeno,  da je voznik tovornega vozila  pri  vzvratni  vožnji  iz makadamskega izogibališča z zadnjim delom vozila  trčil  v  prednji  del osebnega avtomobila, s katerim se je za njim pripeljal voznik in je bil zaradi ozkega dela ustavljen na vozišču za njim.

Po  nezgodi  je med udeležencema prišlo tudi do verbalnega spora. Zoper oba udeleženca  so tolminski policisti uvedli postopek o prekršku zoper voznika tovornega  vozila zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa in Zakona o varstvu javnega reda in miru. Zoper voznika osebnega avtomobila pa zaradi kršitve določb Zakona o varstvu javnega reda in miru.

Zadnje novice

Sorodne vsebine