8.7 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

Prah po pošti tudi na naslove nekaterih znanih Slovencev in postojnski policijski postaji

Sumljive pošiljke z belim prahom danes niso prejeli le v DZ, ampak tudi nekateri znani Slovenci na svojih domačih naslovih. Prah po pošti sta dobila tudi znana kritičarka, znanstvenica in antropologinja Svetlana Slapšak ter nekdanji poslanec Jerko Čehovin.

Slapšakova je fotografijo kuverte, skupaj s sporočilom in belim prahom objavila na svojem Facebook profilu. Na Policijski upravi (PU) Ljubljana so pojasnili, da so policisti in pristojne službe po protokolu izvedli vse aktivnosti, več informacij pa bodo lahko posredovali, ko bodo končane aktivnosti policistov in znani rezultati prvih analiz.

Čehovin pa je za STA potrdil, da je v posebni sobi v karanteni na policijski postaji v Postojni, kjer so pristojni prevzeli sumljivo pošiljko in jo odnesli na analizo veterinarski upravi.

S Policijske uprave Koper so sporočili, da postojnska policijska postaja, kamor je Čehovin prinesel pošiljko s prahom, kljub temu normalno deluje. Trenutno so na delu bombni tehniki Specialne enote policije in gasilci. Več bodo sporočili, ko bodo znani rezultati prvih analiz.

Podobno pošiljko so zjutraj prejeli še v DZ, kjer so posredovali gasilci in policisti, za eno osebo so določili karanteno. Policisti in druge interventne službe z ogledom že končali, pošiljko so zavarovali in poslali v analizo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine