3.7 C
Ljubljana
ponedeljek, 19 aprila, 2021

Pozor, utrujeni vozniki na cestah! Nekateri med njimi so že povzročili prometne nesreče!

Vsaka druga prometna nesreča na gorenjskih cestah včeraj se je končala s telesnimi poškodbami, danes poročajo iz Policijske uprave Kranj.  Že zgodaj zjutraj je državljan BiH med vožnjo po avtocesti proti Ljubljani poškodoval več obcestnih objektov (stebriček, tabla, ograja). Okoliščine kažejo, da je za volanom zaspal.

 

V enakih okoliščinah se je  prometna nesreča zgodila tudi en avtocestni priključek višje. Nemški voznik je v zgodnih jutranjih urah tako zaspal in z voznega pasu zapeljal v jarek pod nivojem vozišča. Preden se je zbudil, je po jarku prevozil več kot sto metrov. V nobeni od teh dveh nesreč niso nastale hujše posledice, med drugim tudi zaradi uporabe varnostnega pasu.

Dopoldan okoli 10. ure so policisti v Tržiču obravnavali prijavo trčenja voznika osebnega avtomobila VW Beetle in pešca. Voznik avtomobila je s kraja odpeljal, vendar so ga policisti izsledili. Nesreča se je zgodila na krožišču.   Zaradi   razjasnitve   okoliščin policisti prosijo priče za informacije. Sporočijo jih lahko na interventno številko 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

V Gorjah je voznica zapeljala s ceste, v Kranju je zaradi neprevidnosti padel kolesar, na Mlaki pri Kranju pa je bil v nesreči sam udeležen mopedist. Vsi ti udeleženci so bili lažje poškodovani. Hujše poškodbe pa so nastale v popoldanski prometni nesreči v Kokri, kjer sta čelno trčila motorist in voznica osebnega avtomobila. Okoliščine kažejo na krivdo motorista za nesrečo in prekršek neprilagojene hitrosti vožnje.

Voznike policija poziva, naj bolj pazijo, vozijo naj spočiti, prtljago, ki jo prevažajo, pa naj imajo ustrezno zloženo, ker bo v primeru trčenja drugače poletela naprej in morebiti zadela koga v vozilu. Enako velja tudi pri prevozu domačih živali.

Policisti pa še vedno beležijo objestno vožnjo pod vplivom alkohola. V noči na 8. 8. so policisti med kontrolo prometa na cesti Novo mesto – Metlika ustavljali voznika osebnega avtomobila. Kršitelj znakov policistov ni upošteval in je s pospešeno hitrostjo nadaljeval z vožnjo proti Stopičam, kjer je z vozilom ustavil. Med postopkom so policisti ugotovili, da ima 40-letni kršitelj v litru izdihanega zraka 0,95 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah cestno prometnih predpisov z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine