4 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

Pozor, še vedno velja prepoved zbiranja na javnih mestih, kar velja tudi za poležavanje na plaži!

Vlada   Republike  Slovenije  je  na  včerajšnji  dopisni  seji  podaljšala veljavnost ukrepov v odloku o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi  na  javnih  krajih.  Župani  občin  slovenske  Istre,  PU  Koper  in Zdravstveni  inšpektorat  zato  prebivalke in prebivalce ter obiskovalke in obiskovalce  opozarjajo,  da  je  zadrževanje  na  plažah  in drugih javnih površinah   še   vedno  prepovedano,  razen  v  primeru  izvajanja  športno rekreativne  dejavnosti individualnega značaja. 

 

Dovoljeno je tudi kopanje, vendar je zadrževanje na plaži dovoljeno za nujno potreben čas izvajanja te oblike športno – rekreacijske dejavnosti (slačenje, preoblačenje, sušenje).
Pri tem pa je potrebno upoštevati varnostno razdaljo. Torej je na plažah še vedno prepovedano poležavanje, sončenje, druženje in prehranjevanje (pikniki).

Župani  in  predstavniki občin Piran, Izola, Ankaran in Mestne občine Koper so  se  danes sestali s predstavniki Policijske uprave Koper, Zdravstvenega inšpektorata RS  – Območna enota Koper in Regijskega štaba civilne zaščite za Obalo.  Na  posvetu  so se seznanili s problemom zadrževanja oseb zlasti na plažah  in  se  dogovorili,  da  bodo tako občinski redarji kot pripadbniki CZ  v  prihajajočem  vikendu  na  terenu skrbeli za opozarjanje in nadzor o doslednem izvajanju državnega odloka.

Čeprav  je  Vlada RS v preteklih dneh in tednih zrahljala kar nekaj ukrepov ob  pandemiji,  med  drugim  so  znova  odprte  terase  gostinskih lokalov, trgovine   in  nekateri  rekreativni  objekti,  še  vedno  veljajo  splošni varnostni ukrepi, kot so razkuževanje rok, nošenje zaščite v zaprtih javnih prostorih  ter  vzdrževanje  varnostne  razdalje  med  ljudmi. Prav tako se prebivalke  in  prebivalci  ne  smejo  zadrževati  na javnih površinah, med katere sodijo tudi plaže.

Ob  prihajajočem  koncu  tedna,  ko  zlasti  na  plažah  pričakujemo porast obiskovalk  in  obiskovalcev  ter  sprehajalk  in  sprehajalcev, prosimo za strpnost in dosledno upoštevanje veljavnih ukrepov.

…………….

Izbrali smo drugačen pristop, pomagajte podpreti Demokracijo.

V ozračju politične korektnosti in ekonomske negotovosti prihodki od oglasov komaj zadoščajo za ohranitev neodvisnega in svobodnega glasu revije in spletne strani Demokracije. V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Če prebirate naše članke, vas prosimo, da nas podprete z donacijo, ki bo zagotovila, da nas boste lahko še naprej spremljali in brali. TUKAJ.

Hvala Vam.

Zadnje novice

Sorodne vsebine