22.4 C
Ljubljana
torek, 27 julija, 2021

Pozor! Prevaranti kličejo na dom, pravijo, da vam država podarja 4.000 evrov, ampak da morate plačati 520 evrov osebi, ki vas bo obiskala

Naša bralka nam je povedala, da jo je poklicala neznanka, se predstavila kot uslužbenka davčne uprave in dejala, da ji bo država vrnila oziroma podarila dobrih 4.000 evrov. More pa plačati davek 520 evrov.

Seveda gre za prevaro. Ljudem bi morale zasvetiti rdeče luči že, ko ti nekdo reče, da ti država nekaj podari. Država ne podarja, država samo jemlje. Če pa vendarle temu verjamete, pa je skoraj nemogoče, da bi davčna uprava (FURS) prišla k vam na dom in pobrala davek od tega, kar vam podarja.

Neznanka je namreč starejši gospe (ime hranimo v uredništvu) dejala, če ima doma 500 evrov, pridejo kar iskati. Če vam država vrača (denimo preveč plačano dohodnino), to vrne na vaš transakcijski račun. In ko morate vi njej kaj plačati, to storite s plačilom na račun. Zato ne nasedajte, ampak takoj pokličite policijo, kot je storila omenjena gospa.

Zanimivo je, da so hčerki, ki je v imenu gospe klicala na finančno upravo, tam povedali, da so seznanjeni s takimi primeri in da je ena od nesrečnic (neznancem so tarče starejše osebe) »davek na podarjenih 4.000 evrov« celo plačala.

Zadnje novice

Sorodne vsebine