15.9 C
Ljubljana
sobota, 15 maja, 2021

Pozor, pijanci na cesti!

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 56 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 228 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila trem kršiteljem cestno prometnih   predpisov,   ki   niso imeli veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 13 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, ponarejanja denarja in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu in nezakonitih prehodov državne meje.

 

Nekaj pred 17. uro se je zgodila prometna nesreča na Delavski ulici v Krškem. Policisti so ugotovili, da je nesrečo povzročil voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v zadnji del avtomobila, ki ga je vozila voznica. Voznica se je v nesreči lažje poškodovala, policisti pa so še ugotovili, da je povzročitelj nesreče vozil pod vplivom alkohola. V litru izdihanega zraka je imel 0,39 miligrama alkohola. Zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov so mu izdali plačilni nalog.

Novomeški policisti so bili okoli 21. ure obveščeni o nevarni vožnji voznika, ki naj bi po Ljubljanski cesti vozil avtomobil z odprtim pokrovom motorja in na ta način ogrožal sebe in druge udeležence v prometu. 23-letnega kršitelja so policisti izsledili in ustavili. Ugotovili so, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,52 miligrama alkohola. Zasegli so renault scenic, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

O nevarnem ravnanju voznika osebnega avtomobila so bili novomeški policisti obveščeni tudi nekaj pred polnočjo. Občan jih je obvestil, da na cesti med Mirno Pečjo in Novim mestom voznik naglo zavira in pospešuje z vozilom ter obrača vozilo z ročno zavoro. Policisti so takoj odšli na kraj in izsledili voznika, ki je vozil Volkswagen golf. Kršitelj znakov policistov, s katerim so ga ustavljali ni upošteval, nadaljeval je z vožnjo, avtomobil ustavil in peš pobegnil. Policisti so ugotovili, da gre za mladoletnika, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozil je neregistriran avtomobil, na katerem ni bilo nameščenih registrskih tablic. Avtomobil so zasegli in o številnih kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Zadnje novice

Sorodne vsebine