14.3 C
Ljubljana
torek, 3 avgusta, 2021

POZOR! Nebo nad Slovenijo se bo odprlo, poplave grozijo v zahodni, osrednji in jugozahodni Sloveniji

Danes bo oblačno, popoldne se bodo padavine okrepile. Ob tem so možna razlivanja rek zlasti v zahodni, osrednji in jugozahodni Sloveniji. Predvsem v porečjih rek na severnem Primorskem, Gorenjskem, v osrednji Sloveniji, Koroškem in ponekod na Notranjskem lahko močneje narastejo manjši in tudi hudourniški vodotoki ter se pri tem razlijejo. Kraška polja bodo ponovno ojezerjena.

V nedeljo čez dan bodo reke po krajši prekinitvi naraščanja ponovno narasle. Danes bo oblačno, popoldne se bodo padavine okrepile. Ob tem so možna razlivanja rek zlasti v zahodni, osrednji in jugozahodni Sloveniji. Predvsem v porečjih rek na severnem Primorskem, Gorenjskem, v osrednji Sloveniji, Koroškem in ponekod na Notranjskem lahko močneje narastejo manjši in tudi hudourniški vodotoki ter se pri tem razlijejo. Kraška polja bodo ponovno ojezerjena. V nedeljo čez dan bodo reke po krajši prekinitvi naraščanja ponovno narasle. Na območju Julijskih Alp se bo meja sneženja popoldne spustila do nadmorske višine okoli 800 m. Pihal bo okrepljen južni do jugozahodni veter. Arso je izdal opozorilo.

V visokogorju Julijskih Alp je velika nevarnost snežnih plazov.Temperature bodo od 10 do 16, na severozahodu od 2 do 6 °C.Ponoči bo dež prehodno ponehal, od severa se bo delno zjasnilo. Jutranje temperature bodo od 2 do 7, na severu okoli 0, na Primorskem okoli 10 °C.Jutri zjutraj bo v zahodnih krajih znova pričelo deževati, padavine pa se bodo dopoldne razširile nad večji del države. Meja sneženja bo na nadmorski višini med 800 in 1200 m. Zapihal bo veter severnih smeri. Popoldanske temperature bodo od 3 do 8, na Primorskem okoli 12 °C.

Obeti. V noči na ponedeljek bodo padavine povsod ponehale. V ponedeljek in torek bo deloma sončno z občasno zmerno oblačnostjo. Zjutraj in dopoldne bo ponekod po kotlinah megla.

Vremenska slika. Nad severnim Sredozemljem se poglablja ciklonsko območje. Hladna fronta se bo čez dan pomikala prek Slovenije. Za njo bo k nam v višinah pritekal nekoliko hladnejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo oblačno s padavinami, ki bodo proti večeru oslabele. Ob Jadranu bo pihal okrepljen veter južnih smeri. Ponoči bodo padavine prehodno ponehale.

Jutri bo pretežno oblačno s padavinami, ki bodo zvečer od zahoda ponehale. Zapihal bo severni veter.

Zadnje novice

Sorodne vsebine