27 C
Ljubljana
petek, 23 julija, 2021

Pozor, na Štajerskem nekdo zastruplja pse!

Neznani storilec je v nedeljo, 14. 7. 2018, v Rabelčji vasi na Ptuju z neznano snovjo zastrupil dve psički. Lastnica je psički odpeljala v veterinarsko bolnico, kjer je veterinar po vsebini želodca ugotovil, da sta zaužili zastrupljene koščke mesa. Na srečo psički nista poginili.

 

Policisti neznanega storilca, ki ga sumijo storitve kaznivega dejanja Mučenje živali po 341. členu Kazenskega zakonika (KZ-1), še iščejo.      

Včeraj, okoli 16.45, so policisti PP Slovenska Bistrica na Mariborski cesti v Slovenski Bistrici ustavili 45-letno voznico, ki je z osebnim avtomobilom »vijugala« po cesti. Odredili so ji preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je imela v izdihanem zraku kar 1,65 mg/l alkohola. Policisti so ji odredili tudi strokovni pregled, da se bo ugotovilo, ali je morda vozila tudi pod vplivom prepovedanih drog. Ker voznica tudi nima veljavnega vozniškega dovoljenja, so ji vozilo, ki ga je vozila, zasegli.

Po usmeritvah pristojnega državnega policista bodo policisti voznico kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu po 324. členu Kazenskega zakonika (KZ-1).

Zadnje novice

Sorodne vsebine