7.6 C
Ljubljana
četrtek, 2 februarja, 2023

Pozor! Lepote in nevarnosti smaragdne reke Soče

C. R.

Toliko, kot je najlepša slovenska reka Soča lahko privlačna, je tudi nevarna. Zato odgovorni in reševalci športne zanesenjake in njene obiskovalce nenehno opozarjajo na njene pasti. Minule dni je Soča spet terjala dve nesreči.

Pri Velikih  koritih reke Soče blizu naselja Soča na Bovškem je tuj državljan po zdrsu obtičal na skalnati polički v kanjonu Velikih korit. Na kraju je bilo ugotovljeno,  da  je 55–letni državljan Nemčije skupaj s partnerko hodil po Soški  poti  iz  Trente  proti  vasi Soča. Na zožanem delu Velikih korit je 55-letniku  spodrsnilo in je posledično zdrsnil v kanjon okoli pet metrov v globino,   kjer   je  nepoškodovan  obtičal  na  skalnati  polički.  Zaradinavpičnega  terena  se ni več mogel vrniti na omenjeno pot, zato je njegova partnerka  na  pomoč  poklicala  reševalce.  Kasneje  so ga s pomočjo vrvne tehnike iz omenjenega kanjona rešili reševalci GRS Bovec.

Včeraj so policiste OKC PU Nova Gorica še obvestili, da se  je v  bližini  naselja  Trnovo  ob  Soči  (Občina  Kobarid)  na  reki Soči poškodoval kajakaš. Ugotovljeno je bilo, da se je 22–letni kajakaš spustili po  brzicah  reke  od vstopno-izstopnega mesta Boka v smeri naseljaTrnovo  ob  Soči. Med veslanjem po reki Soči, približno sto metrov nižje od naselja Trnovo, v smeri proti Kobaridu, si je med plovbo poškodoval rame (izpah  ramenskega sklepa). Zaradi hudih bolečin v desnem ramenu je pristal na  brežini  reke  Soče,  takoj  zatem  pa  sta  mu na pomoč priskočila dva kajakaša  vse  do  prihoda  reševalcev  GRS  Tolmin na omenjen kraj. Gorski reševalci  so  22-letniku na kraju nudili prvo pomoč in ga nato prenesli do vozila  ter  prepeljali v nadaljnjo oskrbo v ZD Tolmin. Tolminski policistiso tujo krivdo izključili.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine