-7.8 C
Ljubljana
sreda, 8 februarja, 2023

Pozor, kradejo tudi na plažah! Ne dajajte priložnosti dolgoprstežem!

Piše: C. R.  

V teh vročih dneh si marsikdo želi ohladitve v morju, jezeru, reki, bazenu… Ob tem pa so mnogi obiskovalci dokaj lahkomiselni, ko se gredo okopat, svoje osebne stvari pustijo kar na plaži – brez nadzora. In ko ugotovijo, da so nepovabljenim gostom dali priložnost, seveda sledi jok in škripanje z zobmi. A prepozno. 

Policijska uprava Koper prav v teh dneh poroča o tatvinah in vlomih. Tatvine so še posebej pogoste na plažah. V Portorožu je tako kopalec z Danske ostal brez nahrbtnika, v katerem je imel lastnik očala in denarnico. Imel pa je srečo v nesreči, da je storilec denarnico z osebnimi dokumenti odvrgel v bližini, je pa s seboj vzel sončna očala in nahrbtnik, verjetno tudi kaj denarja, ki ga je našel v denarnici. Zabeležili so še eno tatvino, ko je nekdo ukradel torbo z denarnico. Oboje so našli, manjkal pa je denar.

Podobno smolo je imel tudi prebivalec Izole, ki je v nahrbtniku imel oblačila, dokumente, gotovino in mobilni telefon Samsung. Zlikovec je vse skupaj odnesel s seboj, pri čemer je imel zelo lahko delo. Za takšno tatvino je dovolj nekaj sekund, saj ponavadi tovrstnih dejanj nihče ne opazi.

Policija poroča tudi o vlomu v izolski apartma, od koder so dolgoprstneži odnesli denar in zlatnino. Na podoben način so oropali tudi restavracijo v Portorožu, kjer je neznanec odnesel menjalni denar. Skupila jo je tudi pisarna z orodjem, ki ga je nepovabljen obiskovalec vzel s seboj, ob tem pa naredil tudi veliko škode pri poškodbah oken in vrat. Prav tako je prišlo tudi do vloma v gradbeni kontejner, kjer so prav tako ukradli več kosov orodja in povzročili za okoli tisočaka škode.

Zmikavti so se spravili tudi na avtomobile. V Luciji je lastnik forda fieste ostal brez registrskih tablic, v Kopru pa je lastnik avtomobila opazil, da je vozilo ostalo brez katalizatorja.

 

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine