17 C
Ljubljana
torek, 18 maja, 2021

Pozor, divjad na cesti! Na Gorenjskem več primerov trčenja v živali!

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel štiri obvestila o povoženju divjadi, po eno prijavo o kršitvah predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter v zasebnem prostoru, s področja kriminalitete pa naznanila sumov kaznivega dejanja tatvina in poškodovanje tuje stvari. Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so policisti zasegli dve vozili.

 

Vse prometne nesreče v minulem dnevu so se zgodile zaradi povoženja divjadi. Včeraj ob 7.45 je voznik v divjad trčil na Belci.

Na približno istem kraju je do povoženja divjadi prišlo tudi ob 17.45 uri in danes ponoči. Včeraj okoli 18. ure je bila divjad povožena še na Jeprci.

Do ostalih povoženj divjadi je ta mesec prišlo še v Spodnjih Dupljah, na Blejski Dobravi, v Spodnji Lipnici, Tenetišah, na glavni cesti Žirovnica – Lesce ter v Tabrah in Besnici. Vse nesreče razen v Tabrah so se zgodile zjutraj ali zvečer, ko je bila tema. Voznike pozivamo k večji previdnosti na območjih, kjer srečujejo divjad in kjer so na to opozorjeni s prometno signalizacijo. Žival trčenja ne more preprečiti, vozniki jo lahko! V prilogi dodajamo nekaj naključnih fotografij povožene divjadi.

Ceste, kjer je največ povoženj divjadi:

   –     Kranj – Lahovče

   –     Bled – Bohinj

   –     Križe pri Tržiču – Golnik – Mlaka pri Kranju

   –     Tržič – Podljubelj – Ljubelj

   –     Polica – Mlaka pri Kranju

   –     Podbrezje – Podnart – Radovljica

   –     Žiri – Škofja Loka

   –     Kranj – Jezersko

   –     Kranj – Jeprca

   –     Mojstrana – Kranjska Gora, predvsem Belca in Tabre

Na Kopališki ulici v Kranju je včeraj ponoči neznani storilec izvršil tatvino stvari iz odklenjenega osebnega avtomobila in lastnika oškodoval za okoli 200 eurov. V izogib škodi v vozilih ne puščajte vrednih stvari, ker so zelo lahka tarča za tatove.

Zadnje novice

Sorodne vsebine