17.9 C
Ljubljana
nedelja, 9 maja, 2021

Poziv javnosti zaradi prometne nesreče na cesti med Bohinjem in Bledom

Policisti  zaradi  razjasnitev  okoliščin  iščejo  priče  današnje prometne nesreče,  ki  se je okoli 6.50 zgodila v Soteski na glavni cesti med Bledom in  Bohinjem  ter  prosijo  za  informacije na interventno številko 113 ali anonimni telefon 080 1200. V  nesreči sta udeležena osebni avtomobil Seat Cordoba srebrne barve, ki je peljal  iz  smeri  Bohinja  proti  Bledu,  in  manjše tovorno vozilo, ki je peljalo v nasprotno smer proti Bohinju. Vozili sta trčili na ovinku.

 

Danes  okoli  02.50  ure  je  bila  Policijska uprava Ljubljana obveščena o prometni nesreči na Drenikovi ulici v Ljubljani v kateri sta bila udeležena kolesarka  in  voznik  mopeda.  Do prometne nesreče je prišlo, ko je voznik mopeda  iz  neprometne površine zapeljal na kolesarsko stezo v trenutku, ko se  je  po  njej  pravilno  pripeljala kolesarka. Le ta se je z namenom, da prepreči  trčenje  mopedistu  umikala  iz  zaradi  tega padla po vozišču. V nesreči  je  kolesarka  zadobila  lahke  telesne  poškodbe.  Oba  sta  bila preizkušena  z  alkotestom,  ki  pa je bil negativen. Vozniku mopeda je bil izdan plačilni nalog.

Okoli  24.00  ure  je  bila Policijska uprava Ljubljana obveščena o osebnem vozilu,  ki  se vozi po gorenjski avtocesti iz smeri Kranja proti Ljubljani in  z  njega  visijo  deli  vozila. Policisti so vozilo izsledili v bližini Vodic, kjer so ugotovili, da je voznik osebnega vozila na avtocesti trčil v odbojno  ograjo,  nato  pa  nadaljeval  z  vožnjo brez, da bi se po trčenju ustavil.  Z  njim  je bil opravljen postopek in preizkus alkoholiziranosti, pri  tem  pa  je  bilo ugotovljeno, da je voznik vozil pod vplivom alkohola (0,63  mg/l).  Povzročitelju  prometne  nesreče  je  bilo  začasno  odvzeto vozniško  dovoljenje,  V  nesreči  je zadobil lahke telesne poškodbe, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog na Okrajno sodišče.

Kranju so policisti včeraj popoldan obravnavali padec otroka kolesarja na dvorišču in telesne poškodbe. Otrok je padel sam, odpeljan je bil v zdravstveno ustanovo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine