21.8 C
Ljubljana
četrtek, 8 junija, 2023

Pozitivna novica v kroniki? Da, na Gorenjskem so si pohvalo prislužili motoristi!

Piše: C. R.

Med 20. in 26. marcem je potekala nacionalna preventivna akcija Varno z motorjem. Gorenjski policisti so ustavili 140 voznikov enoslednih motornih vozil. »Odredili smo jim 91 preizkusov alkoholiziranosti in prav nihče ni bil pod vplivom alkohola. Želimo si, da bi tako ostalo tudi naprej,« so sporočili iz Policijske uprave Kranj.

Ni pa bilo vse idealno: policisti so ugotovili 30 kršitev cestnoprometnih predpisov. Izdali so 20 plačilnih nalogov, izrekli devet opozoril in napisali en obdolžilni predlog.

»Policisti svetujemo, da v prvi vrsti vozniki enoslednih vozil poskrbite za ustrezne pnevmatike. Jutranje temperature so še zelo nizke, cestne površine hladne, lahko tudi spolzke, mokre ali poledenele. Zato hitrost vožnje prilagodite stanju in lastnostim vozišča, gostoti prometa in vozite na primerni varnostni razdalji. Vozniki enoslednih vozil (motoristi, kolesarji, vozniki e-skirojev) bodite vidni in uporabljajte ustrezno zaščitno opremo. Na pot z enoslednim vozilom le trezni. Vizija NIČ! Pazite na ostale udeležence v prometu in se zavedajte svoje odgovornosti. Bodite zgledni vozniki,« pozivajo v PU Kranj.

Ob tem nagovarjajo tudi vse druge voznike motornih vozil; opozarjajo jih, da na ceste prihajajo vozniki enoslednih vozil in pešci, ki terjajo večjo pozornost. »Pri prehitevanju le-teh zagotovite bočni odmik 1,5 m, saj bo le tako zagotovljena večja varnost teh udeležencev v prometu. Še posebej bodite pozorni na t. i. mrtve kote in dogajanje pred in za vami. Gorenjski policisti in policistke vam želimo varno vožnjo!«

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine