3.7 C
Ljubljana
ponedeljek, 19 aprila, 2021

Požari tudi pozimi, v Gorenji vasi pa našli tudi bombo

Včeraj,   nekaj  po 12. uri je bila Policijska uprava Ljubljana obveščena o požaru  v  Ihanu,  ki  je  nastal v kurilnici stanovanjske hiše. Gasilci so požar  hitro pogasili, zato večja premoženjska škoda ni nastala in se ogenj ni  razširil  po objektu. Policisti so kraj zavarovali, zbrali obvestila in pri  tem ugotovili, da je do požara po vsej verjetnosti prišlo zaradi vžiga pepela.  V  dogodku  ni  bil  nihče poškodovan, znakov kaznivega dejanja na kraju  niso  zaznali.  O  vseh  ugotovljenih  okoliščinah  bodo   obvestili pristojno državno tožilstvo.

Ob 20.48 smo bili obveščeni, da je zagorela domača delavnica v Izoli. Požar so  gasilci  pogasili,  policisti  pa  bodo  danes opravili ogled kraja. Po nestrokovni oceni bo škoda med 5.000 in 10.000 evrov.

Danes  okoli  5.30  je zagorelo gospodarsko poslopje ob stanovanjski hiši v kraju  Jelovice,  na  območju PP Podlehnik. Gospodarsko poslopje je zgorelo skoraj  v  celoti,  poškodovani  sta  tudi  dve  osebni vozili, ki sta bili parkirani  ob  poslopju.  Eno  od  vozil  je zgorelo v celoti, drugo delno. Zaradi vročine je nastala materialna škoda tudi na stanovanjski hiši. Požar so pogasili gasilci, poškodovanih oseb ni bilo. Materialna škoda po nestrokovni oceni znaša okoli 100.000 evrov. Policisti  ob  ogledu kraja dejanja niso našli znakov, ki bi kazali na tujo krivdo.  Najverjetnejši vzrok požara je napaka na električni inštalaciji. O dogodku bodo podali poročilo pristojnemu tožilstvu.

V Gorenji vasi je bilo med izvajanjem gradbenih najdeno starejše neeksplodirano ubojno sredstvo. Prevzeli so jo strokovnjaki Državne enote Civilne zaščite za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi.
  

Zadnje novice

Sorodne vsebine