17.8 C
Ljubljana
četrtek, 5 avgusta, 2021

Požari ogrožajo tudi Pomurje – ne kurite na prostem!

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali pet prometnih nesreč z materialno škodo, sedem kaznivih dejanj, štiri kršitve javnega reda in miru, sedem požarov in štiri povoženja divjadi.

 

S področja kriminalitete sta bili na območju Murske Sobote obravnavani dve tatvini lesa, dve grožnji, goljufija pri nakupu in povzročitev splošne nevarnosti. Na območju Lendave obravnavano nasilje v družini.  

Javni red je bil kršen trikrat v zasebnih prostorih in enkrat na javnem kraju. Kršitelji so se ob intervencijah policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Ob 13.43 uri so bili obveščeni o požaru v stanovanju v stanovanjskem bloku v Murski Soboti. Požar so pogasili gasilci. Nastalo je za dvajset tisoč evrov materialne škode. Stanovalka je utrpela lahko telesno poškodbo.

Obravnavanih je bilo še šest požarov v naravnem okolju. »Opozarjamo, da je razglašena velika požarna ogroženost na območju celotne države zaradi česar je prepovedano kurjenje v naravnem okolju,« so zapisali pomurski policisti.

Zadnje novice

Sorodne vsebine