6.7 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

Požar v obratu z odpadki v Lenartu pogašen, dva gasilca lažje poškodovana

Gasilci so v petek zvečer pogasili požar, ki je izbruhnil v sortirnici odpadkov podjetja Salomon v Lenartu. Kot so sporočili iz uprave za zaščito in reševanje, so gasilci celotno požarišče prekopali in zalili z vodo ter pregledali okolico. Pri gašenju sta se po poročanju Radia Slovenije dva gasilca lažje poškodovala.

 

Ogenj, ki je v obratu z odpadki zajel odpadni material, papir, plastiko in kovinske dele, so gasili gasilci prostovoljnih gasilskih društev Lenart, Sveti Jurij, Sveta Trojica, Benedikt, Gočova, Cerkvenjak, Osek, Selce, Sveta Ana in Ptuj, o dogodku pa so bile obveščene vse pristojne službe, so sporočili iz uprave za zaščito in reševanje.

Radio Slovenija je danes poročal, da sta se pri gašenju požara lažje poškodovala dva gasilca, ki so ju odpeljali z reševalnim vozilom.

Na Policijski upravi Maribor so medtem danes v sporočilu za javnost zapisali, da policisti v zvezi s požarom še opravljajo ogled in zbirajo obvestila. Policisti so bili sicer že v petek napoteni na kraj in ga zavarovali.

Za zdaj še vedno ni znano, kaj je vzrok požara.

V sortirnici odpadkov v Lenartu je sicer zagorelo že v noči na nedeljo, preiskava tega prejšnjega požara, ki je po prvih ocenah podjetja Salomon povzročil za okoli 250.000 evrov škode, še ni zaključena, neuradno je do dogodka prišlo zaradi samovžiga.

Sortirnico je v petek, le nekaj ur pred drugim požarom, obiskal tudi okoljski minister Simon Zajc.

Zadnje novice

Sorodne vsebine