10.1 C
Ljubljana
sreda, 14 aprila, 2021

Požar v kraju Dovje na Gorenjskem je poškodoval štiri objekte; gasilci gasijo še posamezna žarišča

Ogenj na objektih v kraju Dovje je omejen. Gasilci gasijo še posamezna žarišča. Po prvih podatkih je ogenj poškodoval štiri objekte. Gre za dve stanovanjski hiši in dve gospodarski poslopji. Objekti se držijo skupaj.

Stanovalci so se že pred začetkom intervencije umaknili na varno. Po prvih preverjanjih v objektih ni drugih oseb. Okoliški objekti niso ogroženi, in kot trenutno kaže, tudi niso poškodovani. Gasilci so iz poslopij rešili živino. Na območju so gasilci odredili izklop električne energije, zaradi gašenja in nizkih temperatur pa so ceste v naselju zelo spolzke. Krajani v okolici naj imajo do zaključka intervencije zaprta okna in naj se ne zadržujejo zunaj.

Aktualno ob 9:19: Na Dovjem policisti obravnavajo požar na gospodarskem poslopju. Gasilci požar še gasijo. Po prvih podatkih ni nihče poškodovan. Stanovalci v okolici naj na svojih objektih zaprejo okna in naj se ne zadržujejo v okolici intervencije. Na kraju požarja je zato potrebno upoštevati navodila policije in gasilcev. Zaenkrat ni nihče evakuiran.

Vir: Policijska uprava Kranj

Zadnje novice

Sorodne vsebine