14.6 C
Ljubljana
sreda, 10 avgusta, 2022

Požar industrijskega objekta v Škofji Loki brez poškodovanih

V soboto zvečer je zagorelo v škofjeloški družbi Kanuf Insulation. Ogenj je izbruhnil v skladiščni hali, posredovalo pa je kar 64 gasilcev, ki so požar omejili in pogasili ter obvarovali sosednje skladišče, v katerem so bile jeklenke z različnimi plini. Po podatkih policije, ki vzrok požara še ugotavlja, je nastalo za nekaj 10.000 evrov škode.

 

Kot poroča Uprava RS za zaščito in reševanje, je zagorelo v soboto okoli 18.30, in sicer sta v industrijski coni na Trati v skladiščni hali znotraj območja podjetja gorela delovni stroj in mešani material. Posredovali so prostovoljni gasilci s Trate, Gosteč, Škofje Loke, Stare Loke, Virmaš in Svetega Duha ter poklicni gasilci Gasilsko reševalne službe Kranj.

Gasilci so požar omejili in pogasili ter obvarovali sosednje skladišče, v katerem so bile jeklenke z različnimi plini, in sicer helijem, argonom, etilenom, ogljikovim dioksidom, kisikom, stargonom in stisnjenim zrakom. Situacija je bila tako potencialno precej nevarna, saj bi v primeru razširitve požara lahko prišlo do eksplozije.

S Policijske uprave (PU) Kranj so že v soboto zvečer sporočili, da evakuacija oseb iz industrijskega objekta ni bila potrebna in da ni bil nihče ogrožen, prav tako tudi ni bil nihče poškodovan. Danes so kriminalisti na kraju požara zaključili z ogledom in zavarovali material za nadaljnje preiskave, vzrok požara pa še ugotavljajo.

Za zdaj okoliščine kažejo, da je začelo goreti v notranjosti objekta. Zagorel je material v tem prostoru na površini okoli 10 kvadratnih metrov, potem pa se je razširil še na manjši del konstrukcije. V požaru je nastalo za nekaj 10.000 evrov materialne škode, so še navedli na PU Kranj.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine