17.6 C
Ljubljana
torek, 22 junija, 2021

Povzročiteljica nesreče odklonila preizkus alkoholiziranosti

Piše: C. R.

V Šentrupertu je v noči na 10. 5. nekdo vlomil v gostinski lokal in odtujil menjalni denar. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli petsto evrov škode.

Krški policisti preiskujejo tatvino na območju Velikega Mraševega. Po prvih ugotovitvah so neznanci z njiv in rastlinjakov odtujili več sadik zelenjave in pridelke. Lastnik je oškodovan za okoli petsto evrov.

Nekaj po 18. uri so bili Sevniški policisti obveščeni o prometni nesreči na Hrastih. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je nesrečo povzročila devetindvajset letna voznica štirikolesnika, ki je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubila oblast nad vozilom in trčila v parkiran avtomobil. Povzročiteljici so zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus, vendar je opravljanje preizkusa odklonila. Odvzeli so ji vozniško dovoljenje in o kršitvah cestno prometnih predpisov z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Policisti policijske postaje Novo  mesto so nekaj po 21. uri v Malenski vasi ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. Šestdeset letni kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,46 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Policisti policijske postaje Šentjernej so med kontrolo prometa na območju Mršeče vasi ustavili dvanajst letnika, ki je vozil neregistriran motor. Kršitelju, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, so motor zasegli in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. O ravnanju mladoletnika so obvestili starše in pristojni center za socialno delo.

Vir: Policijska uprava Novo mesto

Zadnje novice

Sorodne vsebine