1.3 C
Ljubljana
sobota, 4 februarja, 2023

Povzročiteljica nesreče ga je imela “pod kapo” kar dva promila!

Piše: C. R. 

Policija opozarja, da se je znova povečal delež nesreč, kjer so imeli glavno vlogo maligani. O tem zgovorno pričajo tudi dogodki minulega konca tedna na območju PU Novo mesto.

Šentjernejski  policisti  so  bili  v petek okoli 8.30 obveščeni o prometni nesreči  na  Novomeški cesti v Šentjerneju. Opravili so ogled in ugotovili, da  je  za  nesrečo  odgovorna  31-letna voznica osebnega avtomobila, ki je zaradi  neprilagojene  hitrosti  pri  vožnji  naravnost v križišču trčila v avtomobil   78-letnega   voznika.   Huje  poškodovanega  voznika  in  lažje poškodovano  voznico  so  reševalci  oskrbeli  in  odpeljali  v bolnišnico. Povzročiteljici  nesreče  bodo  policisti  zaradi  kršitve  izdali plačilninalog.Istega dne nekaj po 13. uri se je zgodila prometna nesreča na Seidlovi cesti v Novem  mestu.  Po  prvih  ugotovitvah  policistov, ki so opravili ogled, je 78-letni  voznik  osebnega avtomobila nenadoma zapeljal na nasprotno smerno vozišče  in  čelno  trčil  v  avtomobil  35-letne  voznice,  ki je pravilno pripeljala iz nasprotne smeri. Oba udeleženca nesreče so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Okoliščine policisti še preiskujejo.

V petek  okoli  19.  ure  je  na  Bohoričevi cesti v Krškem 25-letni voznik osebnega  avtomobila  trčil v parkirano vozilo in odpeljal s kraja nesreče. Povzročitelja,  ki se v nesreči ni poškodoval, so policisti izsledili in mu zaradi  suma  vožnje  pod  vplivom  alkohola  odredili  preizkus.  V  litru izdihanega  zraka  je  imel  0,49  miligramov alkohola, odredili so mu tudi strokovni  pregled.  O  kršitvah  bodo  z  obdolžilnim  predlogom seznanili sodišče.

Sevniški  policisti  so bili isti večer nekaj pred 21. uro obveščeni o prometni nesreči  na  Šmarski  cesti.  Ugotovili so, da je 37-letna voznica osebnega avtomobila   zapeljala  na  levo  smerno  vozišče  in  trčila  v  avtomobil 60-letnega  voznica.  V  nesreči  ni  bil nihče poškodovan, policisti pa so ugotovili,  da  je  povzročiteljica  vozila  “dobro potrjena”. V litru izdihanega  zraka  je  imela kar  0,94  miligramov  alkohola  (1,96 g/kg). Kazenska ovadba seveda sledi.

Sevniški  policisti  so  bili  v soboto nekaj pred 19. uro obveščeni tudi o padcu motorista  v  naselju  Srednik.  Ugotovili  so,  da je 48-letni motorist iz Srbije zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in zapeljal s  ceste.  Med  prevračanjem  po  strmem  pobočju  se  je  huje poškodoval. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.V noči na soboto je na območju Krasinca 24-letni voznik osebnega avtomobila BMW  zaradi  neprilagojene  hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste   in  se  prevrnil.  Lažje  poškodovanega  povzročitelja  nesreče  so reševalci  oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Okoliščine nesreče policisti še preiskujejo.Vir: PU Novo mesto

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine