0.7 C
Ljubljana
sreda, 14 aprila, 2021

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Včeraj, okoli 14.30, se je zgodila prometna nesreča v Orehovici na območju Šentjerneja. Policisti so ugotovili, da je nesrečo povzročil 53-letni voznik kmetijskega traktorja, ki je pri vožnji po klancu navzdol zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 22-letni voznik.

 

Traktorist je po nesreči trčil še v avtomobil, parkiran na dvorišču stanovanjske hiše. V nesreči se ni nihče poškodoval, policisti pa so med postopkom ugotovili, da povzročitelj nesreče nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je pod vplivom alkohola. V litru izdihanega zraka je imel 1,08 miligramov alkohola.
Traktor so mu zasegli, izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Padca motoristov v Beli krajini

Metliški  policisti so bili včeraj nekaj po 14. uri obveščeni o prometni nesreči v Dolnjem Suhorju pri Metliki. Opravili so ogled in ugotovili, da je 46-letni motorist  zaradi  nepravilnega  prehitevanja izgubil oblast nad motorjem in padel  po  vozišču.  Huje  poškodovanega motorista so reševalci odpeljali v bolnišnico.

O  prometni nesreči z udeležbo motorista so bili nekaj po 15. uri obveščeni tudi  črnomaljski  policisti.  Ugotovili so, da je 40-letni motorist zaradi neprilagojene  hitrosti  izgubil  oblast  nad  motorjem,  padel  in trčil v avtomobil   58-letnega   voznika,  ki  je  pripeljal  iz  nasprotne  smeri. Poškodovanega motorista so reševalci odpeljali v bolnišnico.

Zadnje novice

Sorodne vsebine