21.2 C
Ljubljana
nedelja, 20 junija, 2021

Povozil peško na prehodu za pešce

Kranjski policisti so včeraj ob 17.25 na Kidričevi cesti v Kranju obravnavali nesrečo peške in voznika osebnega avtomobila, ki je vanjo trčil med zavijanjem na križišču. Peška je bila zbita na prehodu za pešce in je po prvih podatkih o poškodbah lažje poškodovana. Nudena ji je bila zdravniška pomoč. Povzročitelja nesreče policisti obravnavajo v prekrškovnem postopku.

 

Kdor brezglavo stopi na cesto je zanj lahko to zadnji korak. Vozniki so običajno premalo previdni, pešci pa velikokrat premalo vidni. Tveganje predstavljajo oboji. Udeležence, tako voznike, kot pešce, zato opozarjamo na maksimalno vidnost in previdnost, tudi na osvetljenih delih prometnih površin. Prav tako opozarjamo, da prehod na pešce ne predstavlja absolutne prednosti in da se morajo pešci pred prečkanjem ceste vedno prepričati, če je zanje varno. Prav tako naj spremljajo promet, kadar cesto prečkajo pri zeleni luči na semaforju. Kadar so slabo vidni, jih vozniki v temi lahko tudi zelo hitro spregledajo. Če vozilo pred prehodom ne zmanjšuje hitrosti, voznik pešca verjetno ni opazil in je zelo možno, da bo vanj trčil. Pešci upoštevajte to, starši pa to povejte tudi svojim otrokom.

Včeraj, okoli 18. ure, je na Celovški cesti v Ljubljani prišlo do prometne nesreče, ker voznik osebnega vozila ni vozil na zadostni varnostni razdalji do vozila pred seboj in zato trčil vanj. V nesreči se je voznik drugega osebnega vozila lažje poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Ljubljana. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Včeraj , okoli 17.30, je na glavni cesti pri Pijavi Gorici prišlo do prometne nesreče, ker je voznica osebnega vozila pri vključevanju iz stranske ceste, odvzela prednost vozniku osebnega vozila. V trčenju se je voznica lažje poškodovala in je bila z reševalnim vozilom odpeljana v UKC Ljubljana. Policisti so pri ogledu kraja nesreče in zbiranju obvestil ugotovili, da je povzročiteljica vozila pod vplivom alkohola (0,33 mg/l), prav tako je pa bil pod vplivom alkohola tudi drug voznik (0,96 mg/l), ki je prav tako vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zoper oba kršitelja so policisti ustrezno ukrepali.

Zadnje novice

Sorodne vsebine