2 C
Ljubljana
sobota, 16 oktobra, 2021

Povečano število tatvin in nesreč v času trgatev

Piše: C.R.

V  preteklih  letih  so  policisti  in  kriminalisti  v  jesenskem  obdobju obravnavali  nekoliko  več  primerov  vlomov  v  avtomobile  in  tatvin  in odklenjenih  in odprtih objektov. Do tatvin in vlomov je prihajalo predvsem na  vinorodnih  območjih in v gozdovih in na gozdnih poteh, kjer avtomobile parkirajo tisti, ki v gozdu nabirajo gobe.

Občanom zato  svetujejo,  da če je le možno, vozil ne parkirajo na osamljenih in skritih  mestih. Avtomobile naj vedno zaklepajo, zapirajo okna in v njih ne puščajo  predmetov,  ki  bi  lahko  postali  tarča  tatov. Med trgatvijo se običajno  vsi  prisotni  nahajajo  v  vinogradih, zidanice in drugi pomožni objekti  pa  so  v  tem času brez nadzora – odprti in odklenjeni, v njih pa osebni  predmeti  kot so ključi avtomobilov, denarnice, mobilni telefoni in podobno.  Svetujemo,  naj  bodo  ti objekti ves čas pod nadzorom, vrednejši predmeti  primerno  shranjeni,  tudi  ob  krajši  odsotnosti  lastnikov  pa zidanice zaprte in zaklenjene.

Občani  naj  bodo  pozorni  na  sumljiva  in neznana vozila in osebe, ki si ogledujejo  objekte  in  bi  se  lahko pripravljale na izvrševanje kaznivih dejanj.  Podatke  o  sumljivih  osebah  in  vozilih  naj takoj sporočijo na interventno  številko  policije  113.  Policisti se bodo odzvali in storili vse,  da  zaščitijo  varnost  in  premoženje  ljudi. Policisti so z namenom zagotavljanja varnosti v teh dneh pogosteje prisotni na teh območjih.

Žal   izkušnje  iz  preteklih  let  v  jesenskem  obdobju  kažejo  tudi  na poslabšanje  varnosti  v  cestnem  prometu.  Najpogostejša vzroka prometnih nesreč  ostajata  neprilagojena  hitrost  in  vožnja  pod vplivom alkohola.

Občanom policisti  svetujejo,  naj  ne  vozijo, če so pod vplivom alkohola ali drugih psihoaktivnih  snovi.  Z  odgovornim ravnanjem v cestnem prometu bodo na ta način  zagotavljali  ne  le  svoje  varnosti,  ampak  tudi  varnost ostalih udeležencev v prometu.

Vir: Policijska uprava Novo mesto

Zadnje novice

Sorodne vsebine