19.9 C
Ljubljana
ponedeljek, 21 junija, 2021

Postojnski policisti zaradi suma pridelave konoplje priprli 34-letnika

Postojnski policisti so 12. aprila opravili hišno preiskavo nekdanje trgovine na območju Postojne, kjer je obstajal utemeljen sum, da je 34-letnik uredil prostor za pridelavo konoplje. Moški, ki je bi v času hišne preiskave v tujini, je trenutno v hišnem priporu, so sporočili iz Policijske uprave Koper.

 

Ob vstopu v objekt so policisti ugotovili, da so bili prostori opremljeni z vso potrebno in za tovrstno gojenje specifično vodovodno, prezračevalno, ogrevalno in električno napeljavo, ki je bila računalniško vodena. Namen naj bi bila proizvodnja večjih količin konoplje za prodajo, so sporočili iz policije.

Policisti so zasegli 2140 rastočih sadik konoplje, od sadik do že zrelih rastlin. Ob tem so zasegli tudi več kot pet kilogramov posušenih vršičkov in napeljavo, pripomočke ter naprave za gojenje konoplje. Po oceni kriminalistov bi moški z eno žetvijo zaslužil do 342.000 evrov, v enem letu pa do 1.369.600 evrov.

Po hišni preiskavi je sodišče za 34-letnika razpisalo iskanje s prijetjem. Policisti so moškega, ki ga sumijo neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, prijeli 14. aprila na mejnem prehodu Bistrica ob Sotli. Po odločitvi koprskega preiskovalnega sodnika je trenutno v hišnem priporu.

Zadnje novice

Sorodne vsebine