3.8 C
Ljubljana
torek, 13 aprila, 2021

Pošteno pijani 19-letnik vozil za martinovo. Skupila sta jo dva mladeniča

S PU Nova Gorica poročajo, da je zgodaj zjutraj peterica v zgornji Baški grapi doživela hudo prometno nesrečo. Za volanom osebnega avtomobila je sedel voznik začetnik. Bolj kot dejstvo, da je pri 19 letih še voznik začetnik, je k nesreči botrovalo drugo dejstvo, ki so ga pozneje potrdili policist – fant je bil kar pošteno pijan (napihal je 1,16 promila ali, po novem, v litru izdihanega zraka je imel 0,58 miligrama alkohola).

19-letnik je v neposredni bližini bencinskega servisa v Podbrdu na ravnem delu ceste zapeljala preceč na desno. Zaneslo ga je izven vozišča in s prednjim delom avta je trčil v betonski zid ob cesti.

Najslabše sta jo odnesla mladeniča, ki sta sedela sedela za voznikom in sopotnikom na prednjem sedežu. 19-letni fant, ki je sedel za voznikom, ima hude poškodbe glave, njegov dve leti starejši kolega pa poškodbo glave in najverjetneje zlom desne goleni.

Voznik in še druga sopotnika (stara 17 in 20 let) niso bili poškodovani.

Prometni policisti bodo po zaključku preiskave voznika kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu, so še sporočili s PU Nova Gorica.

Škandal24

Zadnje novice

Sorodne vsebine