6.4 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

Pošteno je pritisnila na plin – lahko bi se končalo tragično

Tržiški policisti so danes ponoči na glavni cesti Bistrica –  Podbrezje  obravnavali  voznico,  ki  je  na  omejitvi  90 km/h vozila s hitrostjo  153  km/h. Gre za odsek, kjer so pogosta trčenja z divjadjo. Ker je  voznica  vozila več kot 50 km hitreje od omejitve, bodo policisti proti njej  zaradi  hujšega  prekrška  vložili  obdolžilni  predlog  na pristojno okrajno  sodišče.  Začasno  so  ji  odvzeli  tudi vozniško dovoljenje in jo izločili  iz prometa. Policisti ob tem pozivajo k upoštevanju prometnih pravil in izogibanju tveganjem za prometne nesreče ter ogrožanja.

Policijska  uprava Ljubljana je bila včeraj, nekaj pred 10. uro obveščena o prometni  nesreči,  ki  se  je zgodila  na regionalni cesti med Lukovico in Blagovico.  Po do sedaj zbranih obvestilih je voznik zaradi vožnje preblizu roba vozišča zapeljal s ceste, kjer je najprej trčil v drevo, nato pa trčil še  v  greben jarka. Pri tem se je huje poškodovala potnica v vozilu, ki je bila z reševalnim vozilom odpeljana v UKC Ljubljana, njeno življenje pa ni ogroženo.  Ko  bodo  zbrana  vsa  obvestila, bodo policisti izvedli ustrezen ukrep.

Včeraj,  okoli  11.30  se je na Berčonovi poti v Ljubljani zgodila prometna nesreča,  v  kateri  sta  bila udeležena voznik kombija in kolesarka. Po do sedaj  zbranih  obvestilih  je  do  prometne  nesreče prišlo, ker je voznik zapeljal  na  nasprotno  smerno vozišče in trčil v kolesarko. Pri tem se je  kolesarka  huje  telesno  poškodovala,  njeno  življenje  pa  ni  ogroženo. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil. O vseh ugotovitvah bo obveščenopristojno okrožno državno tožilstvo.

Včeraj,  okoli  19.20 se je na Povšetovi ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in pešec. Po do sedaj  zbranih  obvestilih je do prometne nesreče prišlo, ker je voznik pri zavijanju  levo  odvzel  prednost  pešcu. Pri tem se je pešec lažje telesno poškodoval.  Ko  bodo  zbrana vsa obvestila bodo policisti izvedli ustrezen ukrep.

Včeraj,  okoli  15.30 se je na Letališki cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča,  v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Po do  sedaj  zbranih obvestilih je do prometne nesreče prišlo, ker je kolesar zapeljal  na  nasprotno smerno vozišče in trčil v osebni avtomobil. Pri tem se  je  kolesar  lažje  telesno  poškodoval.  Policisti so kolesarju izdali plačilni nalog.

Včeraj,  nekaj  po  17.  uri  se  je na Vodmatski ulici v Ljubljani zgodila prometna  nesreča,  v  kateri je bila samoudeležena kolesarka. Kolesarka je zaradi   neprilagojene   hitrosti   padla  in  se  pri  tem  lažje  telesno poškodovala.   V   postopku   je   bil   z   kolesarko  opravljen  preizkus alkoholiziranosti,  ki  je  pokazal  0.61  mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti so kolesarki izdali plačilni nalog

Zaradi nizkih temperatur so ceste spolzke, na vozilih – predvsem kombijih in tovornih – pa se lahko nabira led, ki se potem raztresa na cesto. Očistite vozila pred vožnjo, opozarja policija. Gorenjski policisti so nekaj primerov raztresanja ledu v zadnjem obdobju že obravnavali. Globa za prekršek znaša 200 eurov.

Zadnje novice

Sorodne vsebine