14.6 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Poskus ropa črpalke na Povžanah – roparje so ujeli v Postojni

V nedeljo, ob 4.48, so bili policisti obveščeni o ropu na bencinskem servisu na Povžanah. Vstopila naj bi dva moška in zaposleni zagrozila s pištolo. V tem je v prostor prišel sodelavec, moška pa sta pobegnila. S kraja so seodpeljali z vozilom Audi A3 proti Materiji.

Nemudoma je stekla policijska akcija in prva policijska patrulja je vozilo opazila nekaj minut zatem. Vozilu so policisti sledili in ga skušali zaustavili, vendar voznik na znake ni ustavil. Na cesti proti Postojni je bil zato odejen stinger. Voznik ga je povozil pri Hraščah, na regionalni cesti proti Postojni, nato pa peljal naprej s predrtimi pnevmatikami. Ko so v Postojni vozilo ustavili, so bili v njem trije moški (stari 18, 21 in 20 let), vsi državljani Albanije z urejenim statusom prebivanja v Italiji. Prijeti so bili na kraju.

Včeraj je bila opravljena preiskava vozila, zatem pa podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje poskusa ropa (206. člen KZ). Privedeni so bili k preiskovalnemu sodniku, ki je za vse tri po zaslišanju odredil pripor.

Zadnje novice

Sorodne vsebine