14.3 C
Ljubljana
sobota, 10 junija, 2023

Poskus drzne tatvine na območju Domžal

Piše: C. R.

Kranjski kriminalisti so včeraj popoldan pri rednem delu na terenu opazili najstnika, ki je v zabojnik odvrgel pirotehnično sredstvo. Zabojnik je zagorel. Požar so pogasili gasilci. Proti njemu poteka predkazenski postopek zaradi suma kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari.

Na Bledu so policisti obravnavali tatvino bakra iz streh in žlebov. Policisti vodijo postopek.

Jeseniški policisti pa so obravnavali poškodovanje napeljave varnostnih kamer na enem od objektov.

V Pletovarju so včeraj obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec, ki je v hišo vlomil skozi vhodna vrata je ukradel gotovino.

V Kočevju je neznani storilec vlomil v garažo in iz vozila odtujil katalizator. Lastnika je oškodoval za okoli 400 evrov.

V Mostah je neznani storilec vlomil v klet in odtujil treking kolo Specialized, črne barve. Lastnika je oškodoval za okoli 700 evrov.

V Šiški so neznanci vlomili v skladiščne prostore podjetja od koder so odtujili električne vodnike. Podjetje je oškodovano za nekaj tisoč evrov.

V Šiški je neznani storilec vlomil v poslovne prostore in odtujil prenosni računalnik. Podjetje je oškodoval za okoli 800 evrov.

Policisti so bili včeraj obveščeni o poskusu drzne tatvine v okolici Domžal. Neznani storilec je na domu skušal zamotiti starejšo oškodovanko o izvedbi telekomunikacijskih storitev. Oškodovanka je prepoznala sumljive okoliščine pogovora in osumljencu povedala, da bo obvestila sorodnike in policijo. Osumljenec je nato hišo zapustil in se odpeljal z osebnim vozilom. Opis osumljenca: moški manjše postave s črnimi očali. Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Policisti  PP  Nova  Gorica so včeraj, 10. maja okoli 16.41, v Rožni Dolini pri  Novi  Gorici  obravnavali  poskus  velike tatvine v eni od tamkajšnjih trgovin.  Po  sedaj  zbranih  podatkih je bil neznani moški na blagajni kot stranka  in  pred  kaznivim  dejanjem  na  prodajni  pult  odložil prodajni izdelek.  Ko  je uslužbenka trgovine želela poračunati prodajni izdelek, je neznanec z roko segel proti odprtemu predalu blagajne z namenom prilastitve gotovine.  To  mu  ni  uspelo,  saj  je  prodajalka  uspela predal blagajne pravočasno  zapreti.  Neznani  moški  je  po dejanju prodajalno zapustil in zbežal  neznano  kam.  Novogoriški  policisti  primer  kaznivega dejanja še preiskujejo  in  bodo  po  zaključku  preiskave  podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo.

Vir: Policija

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine