16.1 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Poskus drzne tatvine – dve tatici nepovabljeni prišli v stanovanje

Včeraj okoli 14.50 je bila Policijska uprava Ljubljana obveščena o drzni tatvini na Topniški ulici v Ljubjani. Po do sedaj zbranih obvestilih je znano, da sta dve neznani ženski s pretvezo vstopili v stanovanje občanke in jo poskušali okrasti.

 

Kot poroča policija, gre za ženski, stari okoli 50 let, srednje postave, visoki okoli 170 cm, s črnimi lasmi, oblečena je bila v črno jopo in črne hlače, druga pa je bila oblečena v siv pulover, siv brezrokavnik in črne hlače.

Sicer pa je bilo znova precej vlomov.  V noči na 26. 9. je v Novem mestu nekdo vlomil v prostore prodajalne in odtujil menjalni denar. Škode je za okoli 300 evrov. Na Litijski cesti v Ljubljani je neznani storilec vlomil v gostinski lokal, od koder je odtujil računalniško opremo in gotovino. Skupna materialna škoda znaša nekaj tisoč evrov. V Novih Fužinah je bilo vlomljeno v dva poslovna prostora, od koder je bil odtujen menjalni denar. Materialna škoda znaša okoli 1000 evrov. V Šiški je neznani storilec vlomil v gradbišče in z njega odtujil kovinske izdelke. Materialna škoda znaša okoli 600 evrov.

Veliko tatvin so zabeležili tudi na obali. V Kopru, na Pahorjevi ulici, je nekdo ukradel zaklenjen moped znamke SYM, tip Jet Euro, reg. štev. KP C1-524, modre barve, vreden 300 evrov. Popoldan je nekdo vlomil v lokal na Ulici 15. maja v Kopru, vendar ni nič odnesel. Na Rozmanovi v Kopru je nekdo ukradel zaklenjeno moped, Aprilia Sonic 50, reg. št. LJ87-IN, vredno 400 evrov. Na Ulici Vena Pilona v Kopru je nekdo ponoči ukradel motorno kolo Piaggio Primavera 50RT, črne barve reg. št. KPNU-29, ki je bilo parkirano pred blokom.

Zadnje novice

Sorodne vsebine