8.2 C
Ljubljana
četrtek, 13 maja, 2021

Poostreni nadzori nad psihofizičnim stanjem voznikov – v novembru in decembru

Med  6.  in  15.  novembrom  2020  poteka poostren nadzor nad psihofizičnim stanjem voznikov. V tem času policisti pri rednem delu prioritetno izvajajo aktivnosti  za  preprečevanje  vožnje  pod vplivom alkohola, drog in drugih psihoaktivnih snovi. Vsem nadzorovanim voznikom policisti odredijo preizkus alkoholiziranosti. Opozarjamo, da čas martinovanja letos sovpada  z omejitvami, povezanimi   s  preprečevanjem  širjenja  nalezljive  bolezni COVID-19, med drugim tudi z omejitvami gibanja v nočnem času.

V  času  od  7. do 31. decembra pa bo na podlagi načrta Agencije za varnost prometa ponovno potekal nadzor nad psihofizičnim stanjem voznikov. December je, iz izkušenj iz preteklih let, mesec, kjer se prisotnost alkohola pri voznikih bistveno poveča. Policisti PU Koper bomo zato v tem obdobju ob rednem delu poostreno nadzirali prisotnost alkohola pri vseh strukturah voznikov v cestnem prometu, v okviru akcijski dejavnosti pa bomo ta nadzor okrepili med vikendom.

Nikoli ne vozite pod vplivom alkohola niti drugih psiho-aktivnih snovi Alkohol v prometu je eden glavnih dejavnikov tveganja udeležbe v prometni nesreči. Zavedajte se, da se že s prvim kozarcem alkohola slabšajo naše psiho-fizične sposobnosti za varno udeležbo v prometu. Ne peljite se z voznikom, ki je užival alkohol, raje ga opozorite na tveganje.

Tudi pri pešcih in kolesarjih je alkohol dejavnik tveganja, saj je vsako leto nekaj pešcev in kolesarjev, ki so utrpeli hude posledice v prometnih nesrečah zaradi alkohola-

Alkohol pomembno vpliva na delovanje naših možganov, pri dolgotrajnem  uživanju pa tudi resno ogroža naše zdravje.

Vir: PU Koper

Zadnje novice

Sorodne vsebine