24.8 C
Ljubljana
torek, 3 avgusta, 2021

Poostren nadzor prometa: Policija izdala 32 plačilnih nalogov in podala dva obdolžilna predloga pristojnemu sodišču

Policisti PPP Koper so 5. 3. 2019 izvedli poostren nadzor prometa, v katerem so se osredotočili na meritve hitrosti ter uporabo varnostnega pasu in mobilnih naprav med vožnjo.

 

V nadzoru je bilo ugotovljenih 11 kršitev neuporabe varnostnega pasu in 11 kršitev uporabe mobitela med vožnjo. Ugotovljenih je bilo osem prekoračitev hitrosti, pri tem so enemu vozniku zaradi prekoračitve hitrosti izven naselja začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Ugotovljene so bile še dve kršitvi varnostne razdalje, dve kršitvi prehitevanj tovornih vozil na avtocesti in dve kršitvi nepravilno naloženega tovora. Med nadzorom je bilo opravljenih 15 alkotestov, en voznik je napihal 0.61 mg/l izdihanega zraka.

Prav tako je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenih kršitev mu je bil osebni avtomobil zasežen in podan obdolžilni predlog.

Med nadzorom so izrekli tri globe, izdali 32 plačilnih nalogov in podali dva obdolžilna predloga pristojnemu sodišču.

Opozarjamo na obvezno uporabo varnostnih pasov in zadrževalnih sistemov. Oboji pri pravilni uporabi rešujejo življenja v primeru nesreč in so zelo učinkoviti pri preprečevanju telesnih poškodb v nesrečah, v kombinaciji z ostalimi elementi varnosti pa zagotavljajo najvišjo raven zaščite voznika in potnikov. Varnostni pas bistveno blaži posledice pri direktnih trkih in pri prevrnitvah. Za poškodbe nepripetega udeleženca, sploh otroka, pa je dovolj že trk pri zelo majhni hitrosti. Uporaba varnostnega pasu je obvezna.

 Dejstvo je, da zmanjšana koncentracija voznika pomeni tudi bistveno večje tveganje za nastanek prometne nesreče. Telefoniranje med vožnjo pa je primerljivo z vožnjo pod vplivom alkohola. Zato svetujemo, naj vozniki med vožnjo ne uporabljajo telefonov in drugih naprav. Če se telefoniranju ne morejo izogniti, naj to počnejo z uporabo naprave, ki omogoča prostoročno telefoniranje!

Zadnje novice

Sorodne vsebine