5.3 C
Ljubljana
nedelja, 9 maja, 2021

Poostren nadzor hitrosti z verigo radarjev danes v Mariboru – vstajniki molčijo…

Policisti bodo danes med 12. in 19. uro v Mariboru izvajali poostren nadzor hitrosti po metodologiji “veriga”, torej z več zaporednimi radarji. Nadzor je del vseevropske akcije, ki se je začela 1. aprila in traja 14 dni ter te dni poteka tudi v Sloveniji, njen namen pa je zmanjšanje števila prometnih nesreč zaradi prevelike hitrosti.

 

Metodologija “veriga” je metoda, po kateri se na določenem odseku postavijo več radarjev. To pomeni, da policisti voznika zaradi previsoke hitrosti lahko večkrat oglobijo.

Na policiji opozarjajo, da je neprilagojena hitrost še vedno najpogostejši vzrok prometnih nesreč s hujšimi posledicami.

V sredo so na maratonu nadzora hitrosti na 611 lokacijah po Sloveniji policisti ugotovili 862 prekoračitev hitrosti, od tega največ v naseljih. Plačilni nalog so izdali 446 voznikom, 221 pa jih bo plačilni nalog prejelo po pošti. 93 tujih voznikov je globo plačalo na kraju, kjer so jih ustavili, zoper dva voznika pa so policisti obdolženi predlog podali na pristojno sodišče. Sto voznikom so izrekli le opozorilo.

Nekdanji uporniki proti mariborskim radarjem pa nič.

Nadzor poteka v okviru vseevropske akcije, ki poteka v 26 državah. Namen akcije je zmanjšanje števila prometnih nesreč, ki se zgodijo zaradi hitrosti.

Zadnje novice

Sorodne vsebine