26.1 C
Ljubljana
sreda, 19 junija, 2024

Ponoči ni varno hoditi po mestu – sredi Nove Gorice nočni rop

Piše: G. B. 

Plakati z napisom »Všeč mi je, da lahko grem zvečer sama po mestu.« očitno postajajo vse bolj škandalozni. To dokazuje tudi primer z Goriškega. 

PU Nova Gorica je namreč sporočila, da sta neznana nasilneža danes nekaj po polnoči v Novi Gorici med Vojkovo cesto in Kidričevo ulico oropala 47-letno občanko. Policija poziva morebitne očividce oziroma vse, ki bi lahko nudili koristne informacije v zvezi z navedenim kaznivim dejanjem, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je oškodovanka peš hodila po Vojkovi cesti v smeri ene od novogoriških igralnic v središču mesta. Na poti je do občanke iz grmovja pristopil neznanec in od nje zahteval denarnico. V tistem trenutku ji je izza hrbta pristopil še drugi neznani storilec, ki je ob sebi imel kolo in ji z leve rame iztrgal torbico. V njej je imela poleg gotovine tudi mobilni telefon, bonitetne kartice in druge predmete.

Očitno je šlo za dobro pripravljeno in usklajeno akcijo. Po ropu sta storilca s kolesom in ukradenimi predmeti zbežala proti Kidričevi ulici in središču mesta, nato pa se je za njima izgubila vsakršna sled. Oškodovanka med kaznivim dejanjem ni bila poškodovana.

Storilca kljub številnim izvedenim aktivnostim policije še niso izsledili. S tem dejanjem sta nepridiprava oškodovanki povzročila za nekaj sto evrov škode, o varnostnem dogodku je policija obvestila tudi preiskovalno sodnico in okrožno državno tožilko v Novi Gorici.

Policisti nadaljujejo preiskavo vseh okoliščin ropa. Za kaznivo dejanje ropa, če sta to storili dve ali več oseb, je zagrožena kazen zapora od treh do 15 let.

Policisti pozivajo vse morebitne očividce oz. vse, ki bi lahko nudili koristne informacije glede ropa oz. obeh storilcev, da se zglasijo na policijski postaji Nova Gorica ali na najbližji policijski postaji oz. pokličejo na interventno številko 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine