12 C
Ljubljana
petek, 23 aprila, 2021

Zaradi požara velja polovična zapora regionalne ceste pri Ajdovščini

Danes, 31. avgusta ob 3.02 uri v nočnem času, je bila Policija s strani občana obveščena o požaru približno 500 metrov nad cesto Ajdovščina – Col (nad dolgim tretjim ovinkom iz smeri Ajdovščine proti Colu, kjer je betonski zid) oz. v kraju imenovanem pod Zagrižo, kjer je zagorelo približno 5 hektarjev podrasti in borovcev, poroča Dean Božnik iz PU Nova Gorica. Na omenjenem območju ni stanovanjskih ali drugih objektov oz. ljudi, zaradi burje pa se požar širi po hribu navzgor proti Colu.

 

“Na kraju je zjutraj poleg policistov interveniralo tudi večje število oz. približno 40 gasilcev iz gasilske zveze Ajdovščina in GRC Ajdovščina. V gašenje požara bo v nadaljevanju aktiviran tudi vojaški helikopter za gašenje tovrstnih požarov v naravnem okolju,” napoveduje Božnik.

Vzrok požara v tem trenutku ni znan, obstaja pa velika verjetnost, da je omenjeni požar v naravi zanetila strela. Zaradi požara je omenjena cesta na tem območju polovična zaprta. Policija v tem trenutku nadaljuje s preiskavo vseh okoliščin navedenega požara.

STA pa o požaru poroča naslednje:

Ponoči je nad cesto med Ajdovščino in Colom zagorelo približno pet hektarjev podrasti in borovcev. Na tem območju ni stanovanjskih ali drugih objektov oz. ljudi, zaradi burje pa se požar širi po hribu navzgor proti Colu. Polovica ceste Ajdovščina – Col je zaradi požara zaprta, promet je urejen izmenično enosmerno.

Novogoriške policiste je o požaru nekaj po 3. uri obvestil občan. Kot so sporočili, je ogenj izbruhnil približno 500 metrov nad cesto v kraju, imenovanem pod Zagrižo oz. natančneje nad dolgim tretjim ovinkom iz smeri Ajdovščine proti Colu, kjer je betonski zid.

Trenutno je na terenu okrog 45 gasilcev Gasilsko reševalnega centra in prostovoljcev iz Gasilske zveze Ajdovščina, pomoč pri gašenju nudi tudi vojaški helikopter za gašenje tovrstnih požarov v naravnem okolju. Za pomoč so zaprosili tudi prostovoljne gasilce iz Gasilske zveze Vipava.

Kot je za STA povedal vodja intervencije Blaž Mlečnik, imajo velike težave zaradi ponovno nekoliko močnejše burje, čeprav je požar že omejen. Vzrok požara v tem trenutku ni znan, obstaja pa velika verjetnost, da ga je zanetila strela. Policisti nadaljujejo s preiskavo okoliščin požara.

Zadnje novice

Sorodne vsebine