17 C
Ljubljana
torek, 18 maja, 2021

Ponarejeni PCR testi na Primorskem

Piše: C. R.

Včeraj je na cesti Belsko – Veliki Otok, pri naselju Zagon, prišlo do prometne nesreče s pobegom. Policisti so ugotovili, da je zaenkrat še neznani voznik osebnega avtomobila Alfa Romeo ali Opel Astra, črne barve, nepravilno prehiteval. Da se je izognil čelnemu trčenju, je 24-letni voznik, ki je pravilno pripeljal v smeri Postojne, zapeljal izven cestišča in trčil v zaščitno ograjo. Pri prometni nesreči je nastala zgolj premoženjska škoda. Policisti za povzročiteljem še poizvedujejo. Če ste priča prometni nesreči ali o prometni nesreči kaj veste, prosimo pokličite na telefonsko številko policije 113 ali policijsko postajo Postojna (05) 703 34 00. Zoper povzročitelja po končanem postopku sledi ustrezen ukrep.  

Piranski policisti so na cesti Obala ob 16. uri ustavili voznika, ki je namesto maksimalno dovoljene hitrosti 30 km/h (območje omejene hitrosti) vozil osebni avtomobil s hitrostjo 73 km/h. 22-letniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, sledi pa mu še obdolžilni predlog.

Na mejnem prehodu Dragonja so policisti obravnavali 59-letnega Ljubljančana, ki je državo hotel zapustiti s ponarejenim PCR testom. Prav tako so ponarejene PCR teste, pri vstopu v Slovenijo odkrili policisti na mejnem prehodu Jelšane, in sicer pri 51-letnemu moškemu, 34-letnemu moškemu in 22-letni ženski (vsi iz Ljubljane), ki so skupaj potovali v enem vozilu. Zoper vse sledi kazenska ovadba zaradi ponarejanja listin.

Vir: Policijska uprava Koper 

Zadnje novice

Sorodne vsebine