11.2 C
Ljubljana
ponedeljek, 3 oktobra, 2022

Poljak povzročil nesrečo

Piše: C.R.

Danes,  11.  junija  ob 8.44 uri, so bili policisti obveščeni o prometni nesreči II. kategorije  v Novi Gorici, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili, ena  oseba je bila pri tem telesno poškodovana.  Ugotovljeno je bilo, da je 35–letni  voznik  tujega  osebnega  avtomobila, državljan Poljske, vozil iz parkirišča  trgovine v ulico Vojkova cesta v smeri Ulice dr. Karla Lavriča.

Pri  vključevanju  na  prednostno  cesto  ni  pustil  mimo  voznika drugega avtomobila,  ki  je  v  tistem trenutku pripeljal z njegove desne strani po ulici  Vojkova  cesta iz smeri Solkana. Poljski voznik je s sprednjim delom vozila  trčil  v  sprednji levi bočni del drugega vozila, ki ga je vozil  69–letni  voznik.  V  prometni  nesreči  je  bila  predvidoma  lažje poškodovana  sopotnica  v  njegovem vozilu. Po nudeni oskrbi na kraju so jo reševalci z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico   v  Šempeter  pri  Gorici.

Prometni  policisti  so  35-letnemu povzročitelju zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega  prometa  izdali  plačilni  nalog.

Vir: PU Nova Gorica

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine