21.7 C
Ljubljana
četrtek, 17 junija, 2021

Policisti zasegli vozila trem kršiteljem, prometna nesreča v Podklancu; spet nezakoniti migranti

Policisti  Policijske  uprave  Novo  mesto  so  intervenirali  v  63 nujnih primerih  in  na  številko  113 prejeli 285 klicev.

Obravnavali so prometno nesrečo  z lažjimi telesnimi poškodbami in šest prometnih nesreč, v katerih je  nastala  premoženjska  škoda.  

Zasegli so vozila trem kršiteljem cestnoprometnih   predpisov,   ki   niso  imeli  veljavnih  vozniških  dovoljenj.

Posredovali  so  zaradi 17-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajihin  v  zasebnih  prostorih. 

S  področja  kriminalitete so obravnavali sumekaznivih dejanj nasilja v družini, groženj, poškodovanja tuje stvari, vlomain tatvin.

Posredovali so zaradi požarov, nezakonitih prehodov državne mejein poskusa izmika mejni kontroli.  

Prometna nesreča v Podklancu 

V noči na 10. 4. smo bili obveščeni o prometni nesreči v kraju Podklanec na območju  PP Črnomelj. Metliški policisti so opravili ogled in ugotovili, daje  nesrečo  povzročil  65-letni  voznik  osebnega avtomobila, ki je zaradineprilagojene  hitrosti  v  ovinku  izgubil  oblast nad vozilom, zapeljal sceste  in  trčil  v  ograjo  stanovanjske  hiše.  Poškodovanega  voznika soreševalci   odpeljali   v   bolnišnico.  Policisti  okoliščine  nesreče  še preiskujejo. 

Nasilneža pridržali 

Policisti PP  Črnomelj  so  v  noči na 10. 4. posredovali zaradi nasilja v družini  v  okolici  Črnomlja,  kjer je pijan nasilnež pretepal partnerico. 50-letni  nasilnež se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upoštevalnjihovih  ukazov.  Zaščitili  so  žrtev,  zoper  moškega uporabili prisilnasredstva,  ga  obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Nasilnež jemed  postopkom  grozil  policistom,  da  bo  obračunal z njimi in jih ubil.Policisti  nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin kaznivihdejanj.  Zoper  osumljenca  bodo  na  pristojno  tožilstvo  podali kazensko ovadbo. 

Zaradi   nasilja  v  družini  so  posredovali  tudi  trebanjski  policisti. 44-letnemu  nasilnežu,  ki  je  izvajal  fizično  in  psihično  nasilje nadpartnerico, so izrekli prepoved približevanja zaradi razlogov za sum, da boogrozil  življenje,  osebno varnost in svobodo žrtve. O izrečenem ukrepu soobvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil opodaljšanju  ukrepa  prepovedi  približevanja.  Zoper  osumljenca  bodo  napristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nasiljav družini.

Poziv policije

Kriminalisti in policisti med preiskavami kaznivih dejanj nasilja v družinipogosto ugotovijo, da je nasilnež dalj časa izvajal nasilje nad družinskimi člani, vendar ga v preteklosti niso obravnavali zaradi kaznivih dejanj ali prekrškov z elementi nasilja, saj o nasilju ni nihče spregovoril. Pozivamo ljudi, naj si ne zatiskajo oči, ampak naj nasilje, za katero izvedo ali somu priča, takoj prijavijo in s tem pomagajo žrtvam. Dostikrat namreč žrtve same ne najdejo moči oziroma poguma, da o nasilju spregovorijo, zato jeprav, da to stori kdorkoli, ki za nasilje ve.  

Vlom v Bršljinu 

V  noči  na  9.  4.  je  v  Bršljinu  v Novem mestu nekdo vlomil v poslovneprostore.  V  notranjosti  je  vlomil  v  dva avtomata in odtujil pijačo in prigrizke.  Storilec  je  z vlomom in tatvino povzročil za okoli 2200 evrov škode.   

Poskus izmika mejni kontroli 

Na  mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornegavozila  bolgarskih  registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontroloin pregled vozila, kjer so v tovornem delu našli državljana Afganistana, ki se  je skrit med tovorom poskušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. 

Nezakonito prestopil državno mejo 

Policisti  PP  Črnomelj so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju  krajev  Rodine  in  Svibnik izsledili in prijeli deset državljanov Pakistana,  ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.  

 Vir: Policijska uprava Novo mesto

Zadnje novice

Sorodne vsebine